Aktivistler protestolarla, olimpiyatlara sponsor olan McDonald's, Coca-Cola, Samsung gibi firmaları, Rusya'nın tartışma yaratan eşcinsel kanuna karşı konuşmaları için ikna etmeyi amaçlıyor.

Rusya geçen sene "geleneksel olmayan" cinselliğin tanıtımını ve 18 yaşın altındaki kişilere eşcinsellik hakkında bilgi aktartarılmasını yasaklamıştı.

BBC'nin haberine göre protestolar, Londra, New York, Paris ve St. Petersburg'un da dahil olduğu 19 şehirde düzenlenecek.



OLİMPİK DEĞERLERİN KUTLANMASI ENGELLENİYOR

All Out Eşitlik Örgütü direktörü Marie Campbell, Rusya'nın kanunun olimpiyat ruhuna karşı geldiğini belirterek, "Üyelerimiz ve dünyadaki herkes kişisel güç, dayanıklılık ve doğruluk gibi olimpik değerleri kutlamak istiyor. Rusya'nın eşcinsel karşıtı yasası, bu olimpik değerlerin milyonlarca insan tarafından yaşanmasını engelliyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen ay, Sochi Kış Olimpiyatları'na eşcinsellerin katılabileceğini belirtmiş, ancak "Geleneksel olmayan cinsel ilişkilere dair bir yasağımız yok. Eşcinselliğin ve pedofilinin propagandasının yapılmasına dair bir yasağımız var" demişti.