sozcu.com.tr/ Dış Haberler

Suriye ve Irak'tan gelen IŞİD vahşeti Avrupa'daki İslamafobiyi de körükledi. Belçika ve Hollanda'nın yaptığı operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir Türk çift de bulunuyor.

HEDEF AB KOMİSYONU!

Hollanda televizyon kanalı NOS'un haberi gündeme bomba gibi düştü. Kanalın haberine göre; Belçika'da tutuklanan IŞİD militanları Avrupa Komisyonu karargahına saldırı planı yapmış.

Belçika'nın günlük gazetesi "L'Echo" tarafından da haberleştirilen iddialara göre, Suriye'ye 'Cihat' yapmak için giden ve bir süre önce geri dönen IŞİD sempatizanlarının vahşi planı Belçika güvenlik birimleri tarafından engellendi.



IŞİD destekçileri Lahey'den geliyor!

Belçika'da tutuklanan Cezayir asıllı Fransız vatandaşı olan iki şüphelinin Lahey kentinde ikamet ettiği, geçtiğimiz 24 Mayıs'ta Brüksel'de Yahudi Müzesi'ne yapılan silahlı saldırnın bir benzerini AB Komisyon Merkezi için planladıkları iddia edildi.

"400 KİŞİDEN 90'I GERİ GELDİ"

Belçika güvenlik kaynakları yaklaşık 400 Belçika vatandaşının geçtiğimiz yıllar içinde Suriye'ye gittiğini ve bunlardan 90'ının ülkeye geri döndüğünü açıkladı. Ülkenin istihbarat birimleri söz konusu 90 kişi için alarma geçmiş durumda.

İKİ TÜRK'Ü DE TUTUKLADILAR!

Öte yandan operasyonlar kapsamında IŞİD militanı olduğu iddia edilen Belçika vatandaşı bir Türk çiftin Brüksel'de tutuklandıkları açıklandı.  Havalimanında gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan çiftin bir süre önce Suriye'ye savaşmak için gittikleri öne sürüldü. Söz konusu şahısların önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkarılacakları bildirildi.