Dışişleri Bakanlığı, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, bu sabah Irak'ın Musul kentindeki IŞİD hedeflerine düzenlediği operasyonda vurulan yerler arasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunun da bulunduğu iddialarını yalanladı.

Bakanlık kaynakları, AA muhabirine, uluslararası koalisyon güçlerinin operasyonunda Musul'da bulunan Türk başkonsolosluğu binasının vurulmadığını ancak yanındaki binanın bombardımanda zarar gördüğünü belirtti.

Bugün bazı haber sitelerinde yayımlanan haberlerde, sabah saatlerinde, savaş uçaklarının Ninova vilayetinin merkezi Musul'daki bombardımanında vurulan yerler arasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunun da bulunduğu öne sürülmüştü.

MUSUL'DA BOMBARDIMAN İDDİASI

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin bu sabah Irak'ın Musul kentindeki IŞİD hedeflerine yönelik operasyon düzenlendiği, vurulan yerler arasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nun da bulunduğu iddia edildi.

Rudaw'ın haberine göre bu sabah erken saatlerde, savaş uçakları Ninova vilayetinin merkezi olan Musul’da bombardıman gerçekleştirdi.

Operasyonda vurulan yerler arasında IŞİD'in ana karargahı ile çeşitli işler için kullanılan Türkiye Başkonsolosluğu, Şeriat Mahkemesi, kaymakamlık binası, polis merkezi ile gençlik ve spor müdürlüğü binası yer alıyor. Rudaw çok sayıda IŞİD militanının öldürüldüğünü ancak henüz kesin bir sayı elde edilemediğini bildirdi.