Ukrayna ordusu, aynı zamanda başkomutan unvanı da bulunan Yanukoviç'e çağrıda bulunarak, ülkede haftalardır süren siyasi krize müdahale ilk kez müdahil oldu.

Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, silahlı kuvvetler personelinin ülkedeki durumu görüşmek üzere dün bakanlıkta toplandığı hatırlatıldı.


Cumhurbaşkanı Yanukoviç'ten, ülkenin istikrara kavuşması için tedbir almasının istendiği bildirilen açıklamada, "Ülkedeki siyasi gerilimin sona erdirilmesi ve toplumsal fikir birliğinin sağlanması için acil tedbirler alınmalı" ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Savunma Bakanı Pavel Lebedev, silahlı kuvvetlerin ülkedeki çatışmaya müdahale etmeyeceğini, kanunlara, Anayasa'ya tam uyacağını açıklamıştı.


Diğer yandan Cumhurbaşkanı Yanukoviç, parlamentoda kabul edilen tartışmalı af yasasını onayladı.

Ukrayna Parlamentosu, önceki gün, işgal edilen tüm kamu binaları ve meydanların boşaltılması şartıyla, protesto gösterilerine katıldıkları için tutuklanan, gözaltına alınan ve haklarında mahkumiyet kararı bulunanların serbest bırakılmasını öngören yasayı kabul etmiş, muhalefet ise söz konusu af yasasının her hangi bir şart olmaksızın kabul edilmesini talep etmişti.