Onlar masmavi gökyüzü ve berrak denizi ile yeryüzüne kurulmuş birer cennet gibiler. Çoğunun adını bilmiyoruz ancak gördüğümüzde içimizi ısıtan bu yerler, tatil için tercih edebileceğiniz birbirinden güzel adalar.

Amerikalı aylık seyahat dergisi Condé Nast Traveller, anomim olarak karşımıza çıkan bu güzel peyzajları okuyucuları için bir araya getirdi ve ortaya tatile gidecekler için paha biçilemez bir rehber çıktı.

Lüks seyahat dergisinin derlediği haberde, İspanya'ya bağlı Balear Adaları'nın, geçmiş yıllardaki birinciliğini Maldivler'e kaptırdığı görünüyor.

Geçmiş yıllarda en çok turist çeken üçüncü ülke olan Maldivler, ününü her geçen yıl katlıyor.

Hint Okyanusu'nda 1200 adadan oluşan ve bir ada devleti olan Maldivler, 1965 yılında Birleşik Krallık'tan ayrılıp bağımsızlık kazanınca, özellikle de romantik bir tatil isteyenlerin edenlerin ilk adresi oldu.

Listenin ikinci sırasında, istikrarlı bir şekilde ilk 10 sırada yerini koruyan Yunan adaları bulunuyor. İdeal sıcaklıktaki iklimi, iç denizde yer alıyor olması ve önemli limanlara olan yakınlığı, Yunan adalarını tatilcilerin gözde mekanları arasına sokuyor.

Akdeniz'deki en büyük ada olan Sicilya, Etna yanardağı ile tatilcilerin oldukça ilgisini çekiyor. Avrupa'nın en yüksek volkanı ve dünyanın en aktif volkanı olması, Etna yanardağını eşsiz kılıyor.

Derginin yardımcı editörlerinden Peter Browne, Maldivler'in özellikle beyaz kumsalı için tercih edildiğine dikkat çekiyor.

Browne, son 10 yıldır tatilcilerin tercih ettiği ilk 10 bölge arasında yer alan Yunan adalarının ise, Yunan misafirperverliğinden kaynaklandığını söylüyor.

İşte lüks seyahat dergisi Condé Nast Traveller'ın, okuyucuları için derlediği birbirinden muhteşem 10 ada...


1-MALDİVLER




Maldivler uzun süre boyunca gidilebilecek en romantik yer olarak biliniyordu ve hala ziyaretçilerini masmavi deniziyle, tertemiz gökyüzüyle ve bembeyaz kumuyla büyülüyor. Conde Nast Traveller tarafından her alanda yüksek puan alan Maldivler bu yıl da bir numara seçildi.

2-YUNAN ADALARI




Yunan adaları iklimi, misafirperverliği, limanlar arasındaki kısa mesafeleri ve Santorini gibi güzel kasabaları sayesinde yerli ve yabancı ziyaretçiler arasında en popüler yerlerden biri. Avrupanın en eski toplumları o adalarda geliştiği için eşsiz arkeolojik mevkiler de orada bulunuyor. Conde Nast okuyucuları özellikle yerlilerin misafirperverliğine dikkat çekerek Yunan adalarını ikinci seçti.

3-SİCİLYA ADASI




Sicilya (fotoğraftaki sahil şeridi Zingaro'daki doğa rezervatında çekildi) Akdeniz bölgesindeki en büyük ada ve bölgenin en güzel sahillerine ve mavi denizine sahip. Etna yanardağı dünyanın en aktif volkanına sahip olduğu için görülmeye değecek bir yer.

4- KARAYİP ADALARI




Karayiplerin en elit, en pahalı adası St. Barth's- Saint- Barthelemy nin kısaltası - gerçekten de zenginlerin bir araya gelip şampanya içtiği bir ada. Ancak bomboş beyaz sahilleri ve tertemiz havası adayı zengin olmayanlar için de çekici kılıyor.

5-BALEAR ADALARI




Bir zamanlar listenin başında yer alan Balaer Adaları, farklı tatlardan oluşan 4 ana adadan oluşuyor. Resimdeki İbiza adası çılgın gece hayatı ile tanınıyor ancak daha sakin bir tatil arayanlara için de uygun sahiller de barındırıyor. Kardeş adaları Mayorka ve Minorka da aynı derecede güzel ve yemyeşil kırsal bölgelere ve ufak kasabalara da sahip.

6-SEYŞELLER




Hint Okyanusu'nda tam 115 küçük adadan oluşan Seyşeller, uzun yıllar Condé Nast okuyucularının favori adresi oldu. Deniz kabuklarıyla ünlü bu bölge, hala el değmemiş sahiller barındırıyor. İki UNESCO Dünya Mirası'na ev sahipliği yapan Seyşeller, antik dönemden kalma palmiyeleri ve dünyanın en gelişmiş mercan adalarına sahip.

7-CAPRİ




Sıcak iklim, lüks ve sıradışı... İşte Capri'yi tanımlayan 3 kelime. İtalya'nın güneyinde Napoli körfezinde bulunan ada, yıllarca entellektüellerin, sanatçıların ve yazarların ilham kaynağı oldu. Tarihi, kültürü ve doğasıyla Capri, İtalya'nın parlayan bir mücevheri gibi.

8-BARBADOS




Tropik yeşili, masmavi denizi ve altın sarısı güneşi... Barbados, beyaz sahillerinde günlerinizi geçirebileceğiniz , uçan kuşlar yiyebileceğiniz ve güzel romlar içebileceğiniz harika bir ada. Büyük şehrin gürültüsünden kaçıp Barbados'ta doğal güzelliğin huzuruna varabilirsiniz.

9-MAURİTİUS




Sıcak insanları ve güvenli sahilleriyle Mauritius, hem aileler hem de romantik bir tatil geçirmek isteyenler için vazgeçilmez bir rota. Kimsesiz sahillerle kaplı ada, beyaz kumlu lagünlerle birlikte cennetin yeryüzündeki hali gibi. Mauritius, şairlerin, yazarların ve sanatçıların sadece doğasından değil, çok kültürlü yapısından da etkilendiği bir yer.

10-MALTA




Malta özellikle sıcak iklimi, sayısız eğlence mekanı ve tarihi mimarisi ile turistlerin uğrak mekanlarından. Malta aynı zamanda, UNESCO kültürel miraslarından 9'una ev sahipliği yapıyor. Başkent Valletta, Avrupa'nın en küçük başkenti olmasına rağmen, mimarisi ve bahçeleri ve kiliseleriyle en ünlü barok bölgesi.

Çevirenler: Seda TÜRKOĞLU & Coşku FERTİNGER