HAPİS VE PARA CEZASI

Saati getiren özel kurye olan kaptana, “hukuki muhatap” olduğu için yürürlükteki yasalara göre vergi ve ceza kesilmesinin yanı sıra, hapis cezası da uygulanması kaçınılmaz gözüküyor.
Bu arada, gümrük vergisi ödenmeyen veya eksik ödenen eşyalarla ilgili yeni bir yasal düzenleme yapıldı.
Kamuoyunda “Yeni yargı paketi” olarak bilinen, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı’nda, önemli değişiklikler oldu.
Yapılan düzenlemelerden birine göre;
“Eşyayı aldatıcı işlem ve davranışlarla, gümrük vergileri kısmen veya tamamen ödenmeksizin ülkeye sokan kişi, İKİ YILDAN BEŞ YILA KADAR HAPİS ve 10.000 GÜNE KADAR ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırılacak.”

Zafer Çağlayan A'dan Z'ye yalan söylemiş 

ORTALIK KIZIŞIYOR

Kamuoyuna da yansıdığı gibi, 700 bin liralık Patek Philippe saat, İsviçre’den Reza Zarrab’ın özel teknesinin kaptanı Murat Yılmaz tarafından, “gümrük vergisi ödenmeden” Türkiye’ye getirilmiş ve Zafer Çağlayan’a teslim edilmişti.
SÖZCÜ’nün ısrarlı yazıları ve uyarıları üzerine, saatin ödenmeyen 126 bin TL gümrük vergisi ve 126 bin TL cezası ve gecikme faizinin konusunun araştırılması için bir gümrük müfettişi görevlendirildi.
Bu arada olayın cezası da ağırlaştırıldı. Murat Yılmaz, Patek Philippe marka saati, bu yasadan sonra gümrük vergisini ödemeden ülkeye soksaydı, 2 yıldan 5 yıla kadar HAPİS ile cezalandırılacaktı.
Ayrıca 10 bin güne kadar yani 200 bin TL ile 1 milyon TL arasında adli para cezası ile cezalandırılacak. Ödemezse 28 yıl hapis cezası daha olacaktı.
Ancak Murat Yılmaz, yine de yüzbinlerce lira gümrük vergisi ve cezası ile hapis cezasından kurtulamayacak.
Görüldüğü gibi ortalık iyice kızışıyor.
Yakında tekne kaptanı Murat Yılmaz, kaçak getirdiği saatle ilgili bilinmeyen ayrıntıları açıklar ve birilerini suçlarsa sürpriz olmasın!.