Fotoğrafın sol tarafındaki Mehmet Cengiz, basında havuz medyası tartışmaları sırasında havuza 100 milyon dolar verdiği belirtilen ve “Milletin (A)’sına koyacağız” sözü ile bilinen, Cengiz Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı. Ortada gülerek formayı tutan ise kardeşi Ekrem Cengiz. Sağ taraftakini ise tanıyorsunuz; R. Tayyip Erdoğan.

İki kardeş, Başbakan’a sırtında adı ve Rize’nin plaka numarası yazılı Rizespor formasını verirken, o da alırken çok mutlu gözüküyor...

Milletin A'sına koydu, İlahiyata adını yazdırdı!.. 


VERGİLER VE CEZALAR SIFIRLANDI

Mehmet Cengiz’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Cengiz İnşaat San. ve Tic.
A.Ş.’nin, defter ve belgelerinin incelenmesi sonucu; KDV, Kurum Geçici Vergisi ve vergi ziyaı cezası olarak; 424 milyon 478 bin 437 bin TL vergi ve ceza kesildi.
Cengiz İnşaat da “Tamam bu vergilere ve cezalara itiraz etmiyorum. Uzlaşma yoluyla pazarlık edip, ödemek istiyorum” diye Maliye Bakanlığı Merkezi Uzlaşma Komisyonu Başkanlığı’na başvurarak, uzlaşma talep etti.
Uzlaşma günü, Cengiz İnşaat yetkilisi ile Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri bir araya gelip, karşılıklı pazarlık yaptılar. Sonunda 424 milyon 478 bin 437 TL vergi ve cezaSIFIRA İNDİRİLDİ!

Düşünebiliyor musunuz?
Vergi ve cezaların tutarında pazarlık yapılıyor ve pazarlıklar sonucu SIFIR TL’ye inmesi şeklinde anlaşmaya varılıyor!..

Bu milletin A'sına böyle koymuşlar! 


PEKİ... YA DİĞER YANDAŞLAR

Hangi birisi?
O kadar çok ki!
Yıllardır üst üste yüzmilyonlarca lira zarar beyan edenlerin, adeta dokunulmazlığı var. Kasasında hayali para olanlara, şirketin onmilyonlarca, yüz milyonlarca lira para çeken, bu nedenle, büyük bir vergi (Kurumlar Vergisi, KDV ve stopaj) ile bir o kadar ceza ile muhatap olacaklara, af çıkartılıyor.
Yakında çıkacak olan af yasası ile “Arkadaş sen yüzde 3 vergi öde tamam” denilecek!
Yandaş olmayanlara da üst üste vergi incelemeleri, ardından yüklü vergi ve cezalar yağıyor!
Hatta örneğine rastlanmayan bir uygulama ile cari yıl yani 2014 yılı dahi vergi incelemesine alınıyor.
Yarın, diğer yandaşlardan da ve Merkezi Uzlaşma Komisyonu’nda yapılan, son vergi ve ceza indirimlerinden örnekler ve rakamlar vermeye devam edeceğiz.