Üç dönem ilçe başkanlığı yaptığı AKP'den istifa eden Kocabıyık, 30 Mart'taki yerel seçimlere bağımsız belediye başkan adayı olarak katılacağını açıkladı.

İstifasını yazılı basın açıklamasıyla duyuran Mehmet Kocabıyık, AKP'den Lapseki Belediye başkan aday adayı olduğunu hatırlatıp, 'Bu süreçte tarafıma siz değerli hemşerilerimin teveccühünü ve desteğini, Lapseki'ye hizmet noktasında bizim bu işi başarabileceğimize inancımızı gördüm. Sizden aldığım bu destek ve güçle ilçe, il ve genel merkez bazında teşkilatıma bunları anlatmak ve kendimi ifade etmek anlamında üzerime düşeni yaptım.

Maalesef halkın sesine değil de sadece belli bir grubun taleplerini dikkate alan il teşkilatı ve milletvekillerimiz şahsıma karşı hak etmediğim bir tavır sergilemiş ve 2001 yılında kuruluşundan bu yana hizmet ettiğim, 3 dönem ilçe başkanlığı yaptığım partimde bana hiç bir görev vermeyeceklerini, hatta daha da ileri giderek beni bu partide görmek istemediklerini açıkça deklare etmişlerdir. Bizim sevdamız koltuk sevdası değildir.

Bizim sevdamız hizmet sevdasıdır. Bunu ilçe başkanlığı yaptığımız dönemde verdiğimiz hizmetlerle ispatladık. Hiçbir zaman birilerinin himayesine ve güdümüne girerek siyaset yapmadım. Yalnızca halkımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda hizmet ettim. Hiç kimseyi kapımızdan döndürmedik, hiçbir zaman ulaşılamaz olmadık. Gönlümüz ve kalbimiz her zaman her kese açık oldu ve bundan sonrada böyle olacaktır' dedi.

Kocabıyık, açıklamasına şöyle devam etti: 'Lapseki'yle ilgili hayallerimizi ve projelerimizi gerçekleştirebilmek için Ak Parti adayı açıklandıktan sonra bir çok hemşerilerimizle, arkadaşlarımızla, belli kitlelerle görüşerek ve halkımızın da nabzını tutarak bir karar vermemiz gerekti. Ben de kararımı siz kıymetli halkımız tarafında kullanarak, AkP'den istifa edip, bağımsız belediye başkan adayı olmaya karar verdim.'

DHA