Siyah-Beyazlılar, Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho ile ‘işbirliği anlaşması’ için el sıkıştı. Bu sürpriz adımda kritik rolü oynayan isim, Mourinho’nun da yakın dostu olan menajer Jorge Mendes’ti. Portekizli menajerin ortağı Ahmet Bulut kanalıyla Mourinho’yla temas kuran Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen, G.Saray maçı öncesi Chelsea kampını ziyaret etti. 

Burada yapılan görüşme hayli sıcak bir atmosferde geçerken; Mourinho’nun destek sözü, Beşiktaş kanadının yüzünü güldürdü. Peki bu ‘destek’ neleri kapsıyor?

1- TESİSLEŞME: Mourinho’nun Londra’ya davet ettiği Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen, önümüzdeki günlerde İngiltere’ye gidecek. Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları’yla birlikte Chelsea’nin tesislerini gezecek olan Özen, bu konuda atılması gereken adımları belirleyecek.
2- ALTYAPI: Chelsea’nin altyapı modeli ve yetenek tarama komitesi, Beşiktaş tarafından incelenecek. Siyah-Beyazlılar, bu yapının uygulanabilir yanlarını model olarak alacak.3- MALİ YAPI: Rus milyarder Roman Abramovich’in bol sıfırlı rakamlar akıttığı Chelsea’de mali yapı da incelenecek. Özen ve Torunoğulları bu konuda da detaylı bir rapor hazırlayacak.
4- TRANSFERE HAZIRLIK: Chelsea’nin transfer kararı almadan önce incelediği detaylar, dikkate aldığı kriterler de Beşiktaş heyeti tarafından incelenecek.
5- KİRALAMA KOLAYLIĞI: Chelsea ile yapılan işbirliği anlaşmasında Beşiktaş taraftarını en çok mutlu edecek konu bu… Jose Mourinho, kiralık gönderilecek oyuncular konusunda Beşiktaş’a ‘öncelik sözü’ verdi. Flaş transferlerin yanısıra önemli genç yetenekleri de kadrosuna dahil eden Chelsea, son dönemde bu oyuncuların bir çoğunu özellikle Hollanda Ligi’ne gönderiyordu. Beşiktaş’ın ‘oyuncuların kabul etmesi’ halinde bu havuzdan yapacağı transferler, takıma ciddi katkı verebilir.

ROMELO LUKAKU: Genç forvet Everton’da kiralık. Premier Lig’de 21 maçta 9 gol, 6 asistle şov yapıyor.
LUCAS PİAZON: Vitesse ile ligde 22 maçta 11 gol, 8 asistlik müthiş bir performans gösterdi. Forvet.
VİCTOR MOSES: 23 yaşındaki Nijeryalı, Liverpool’a kiralandı. Premier Lig’de 15 maçta oynayan sağ açık, 1 gol attı.
MARKO MARİN: Ofansif orta saha ve sol kanatta görev alan Marin, Sevilla’da kiralık.
WALLACE: 19 yaşındaki sağ bek Inter’de kiralık. Ancak fazla forma şansı bulamıyor.
CHRİSTİAN ATSU: Hollanda’da Vitesse forması giyiyor. Ganalı orta saha 17 maçta 3 gol, 3 asistle oynuyor.
GAEL KAKUTA: Lazio’da kiralık oynayan Fransız forvet, geleceğin en önemli yeteneklerinden biri olarak gösteriliyor.
RYAN BERTRAND: 24 yaşındaki sol bek, Aston Villa’da kiralık. Premier Lig’de 7 maçta şans buldu.
ORİOL ROMEU: 22 yaşındaki İspanyol ön libero, Valencia’da kiralık.
STİPE PERİCA: 18 yaşındaki Hırvat sanrfor, NAC Breda’da kiralık. 17 maçta 5 gol, 1 asist üretti.
NATHANİEL CHALOBAH: İngiltere Championship’te M’Brough forması giyiyor. 19’luk ön libero, 17 maçta 2 gol attı.
TODD KANE: Blackburn Rovers’ta kiralık. 20 yaşındaki sağ bek 21 maçta 1 gol, 2 asistle oynuyor.
CRİSTİAN CUEVAS: 18’lik Şilili sol bek, Hollanda 2. Ligi’nde FC Eindhoven’e kiralandı.

‘TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR LİG’
Önder Özen’le buluşmasında kiralık oyuncularla ilgili konuşan Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, “Bizim için önemli olan oyuncularımızın gelişimi. Türkiye önemli ve sert bir lig. Beşiktaş da bu ligin en önemli takımlarından. Zaten bir dönem çok sayıda Portekizli oyuncu da forma giydi. Beşiktaş’ı yakından tanıyorum. Kiralık oyuncular konusunda size öncelik tanıyacağız” ifadelerini kullandı.

(HABERTÜRK)