Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe ile ilgili sunumu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptı. Sunumun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerini dile getirmesinin ardından vekillerin sorularına geçildi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çözüm süreci ile ilgili sorulara cevap verirken, "Bizim diğer partiler gibi bir kolaylığımız yok. Eğer bizim olduğumuz kadar AK Parti kadar Güneydoğu’da MHP ve CHP de olsaydı Güneydoğu’daki sorun bu dereceye gelmezdi. Kesinlikle gelmezdi çok net söylüyorum. Bir partinin teşkilat kurması için hükümetten izin almasına gerek yok. Siz orayı boşalttığınız için ora HDP ve AK Parti'ye kaldı. İsteriz ki siz olun." dedi.

Bu sözlere MHP’li Mehmet Günal tepki gösterdi. Günal, "Helal olsun. Bizim Şırnak’ta Yüksekova’da teşkilatımız var. Oralara gitmemişsiniz herhalde. Yüksekova’nın dağlarında bile MHP var." diye konuştu.

Bakan Yılmaz, "Siz olsaydınız orada bizim bu işlerimiz daha kolay olurdu. Çözüm süreci üzerinde çalışılıyor." diye devam etti. Günal da "Kendi vatandaşını, korucunu koru. Bingöl’ün dağlarında vatandaşlarını koruyamıyorsun, asker sayısından bahsediyorsun." eleştirisinde bulundu. Bakan Yılmaz, "Hakkari’de miting yap mitingine ben katılacağım." diye cevap verdi. Günal, "Sizin gibi 10 bin korumayla oralara gitmiyoruz. Sayın Bakan, sorulara cevap verin. Sorulara cevap veremeyecekseniz kapatın Sayın Bakan oturumu." sözleriyle tepki gösterdi.

Ardından MHP ve CHP’li vekiller ayağa kalkarak Bakan İsmet Yılmaz’a tepki amacıyla salonu terk etti.