Erdoğan, son günlerdeki gelişmelerle ilgili olarak Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde gazeteci ve yazarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıdan önce bir de açıklama yaptı. Erdoğan'ın düzenlediği toplantıdaki katılımcılardan bazılarının isimleri şöyle: "Hakan Albayrak, Ali Bayramoğlu, Mehmet Övür, Akif Beki, Sevilay Yükselir, Yıldıray Oğur, Ahmet Kekeç, Turgay Güler, Fikret Bila, Mehmet Barlas, Avni Özgürel, Abdülkadir Selvi, Osman Can, Gülay Göktürk, Ali Bulaç, Yusuf Ziya Cömert, Nuh Albayrak, Etyen Mahçupyan, Salih Tuna, Abdurrahman Dilipak, Nihal Bengisu Karaca."

Erdoğan, 17 Aralık operasyonuyla ilgili olarak tüm zanlıların suçlu ilan edildiğini iddia etti ve ''Bir savcı eli cebinde 'İki dakika süren var, anlat ve çık' dedi. Böyle bir mantık olabilir mi? 'Gelsin şimdi efendileriniz sizi kurtarsın' deniliyor zanlılara'' dedi.


İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

30 Mart seçimlerinde zaferle çıkacağımızı şimdiden söylemek isterim. Büyüyen ekonomimizin enerji ihtiyacı ve attığımız adımlar bu çevrelerde rahatsızlık oluşturdu. Bunun yanında içerde gerçekleştirdiğimiz reformlar, çözüm sürecinin başarıyla ilerlemesi içeride ve dışarıda bazılarını rahatsız etti. Çıkarları zedelenenle Türkiye’yi ve hükümetimizi hedef aldılar.

17 ARALIK KOMPLOSU SEÇİM ÖNCESİ BAŞARIMIZI KIRMAK İÇİN

Medyanın, sermayenin ve pek çok grupların 1946’dan beri neler yapmaya çalıştığını biliyoruz. En son 28 Şubat’ta sadece silahlı güçler değil, bazı medya kuruluşları, STK’lar siyaseti istedikleri gibi dizayn ettiler. AK Parti’nin başa gelmesiyle bunlar sona erdi.

Büyük mücadeleler verdik. Yeter sözde karar da milletindir diye hareket ettik çok sayıda reform yaptık. Milli iradenin tüm süreçlere egemen olması için ne gerekiyorsa onları yaptık. Süreci durdurmaya yönelik çok sayıda komploya maruz kaldık. Hiçbiri bizi yolumuzdan döndüremedi. Hızımızı kesmeye çalıştılar, vazgeçmedik. 17 Aralık komplosu seçimler öncesi reform başarılarımızı kırmaya çalışmak için kuruldu. Çok farklı hedefler konulmuştur. Operasyon ilk anından itibaren medyanın eşliğinde ilerlemeye başladı. Operasyon dosyalarının gizlilik kararı olması rağmen yargının bunu servis etmesi çok anlamlıdır. Bu operasyona konulan isim de manidardır.

TÜM ZANLILARI SUÇLU İLAN ETTİLER

'En büyük rüşvet operasyonu' denildi. Sabah saatlerinden itibaren sosyal medyada her yerde o cümleler kullanılmaya başlandı. Sabah operasyon yapıldı, akşam karar verildi. Adeta infaz kararı verildi. Tüm zanlılar suçlu ilan edildi.

BİR SAVCI ELİ CEBİNDE 'İKİ DAKİKA SÜREN VAR, ANLAT VE ÇIK' DEDİ

Bir savcı eli cebinde “İki dakika süren var, anlat ve çık” dedi. Böyle bir mantık olabilir mi? Ne yazık ki ülkemiz bunları yaşadı yaşıyor. “Gelsin şimdi efendileriniz sizi kurtarsın” deniliyor zanlılara. Bu insanlar yaşadıklarını, muhattap oldukları konuları zamanla medyayla paylaşacaklar. Hukuka aykırı şekilde yürütüldü

EVLADIM DA OLSA...

Önce yargı mensuplarının hukuka uyması şarttır. Yargının dışında olan hukuksuzluk yapmışsa gereği neyse kim olursa olsun yapılır. Evladım da olsa aynı şekilde biz korumaya değil, hukukun arkasında durmaya gayret ederiz

HEDEF MİLLETE OPERASYON

Hedefin yolsuzluk operasyonu değil millete operasyon olduğu aşikardır. Adı yolsuzluk olara konulan bu operasyonun arkasından ülkemin geleceği söz konusudur. Ülkemin büyümesine yönelik suikast vardır. Büyük yatırımlara girmiş olan girişimciler haklarında dosya açılma suretiyle bu insanlar lekelenmiştir. Bu insanlar bu zamana kadar milyarlarca dolarlık iş yapan insanlar, yatırım yapan insanların ileride durumları ne olacak? Bankalar, krediler lekelendi anlayışıyla yaklaşırlarsa o büyük yatırımlar ne olacak? 3. havalimanını alan müteahit firmaların adını verdiler.

KÜRESEL SUİKAST

Bu bir küresel suikasttır. Bütün atılan adımlarda devletle hiç işi olmayan iş adamlarımızdan varlıklarını tedbir konulması manidar değil mi? Milletin seçtiği hükümet ve Türkiye’nin istikrarı hedefe konulmuştur. Yolsuzluğun sadece kılıf olduğunu görerek daha büyük bir saldırı içinde olduğumuza karşı önlemlerimi alıyoruz.

OLAYIN OLUMLU YANI DA...

Bu olayın olumlu bir yanı varsa devletin içine sızmış bir çetenin neler yapabileceğiniz milletim gördü. Siz atamayla geldiniz. Bir tarafta atamayla gelenler var, bir tarafta milletin atamasıyla gelenler var. Bu millet adına nasıl bir karar olacaktır
Eğer bu süreçte örgütsel mantık içinde Türkiye’de bir yargı darbesi yapılmak istendi. Egemenlik milletten alınıp yargıya devredilmek istendi. Biz buna karşı çıktık

HÜKÜMETLER SADECE SANDIKLA GÖREVE GELİRLER

Türkiye’de hükümetler sadece sandıkla göreve gelirler. Hiçbir gücün hükümet değiştirmesine biz izin vermeyeceğiz. Karşı karşıya olduğumuz durum Türkiye’nin istiklalini, istikbalini ciddi olarak tehdit eden bir hadisedir. Sorularınızla meseleyi daha da aydınlatacağımıza inanıyorum. Yaptığımız reformlarla pek çok şeyi ortadan kaldırdık, yine kaldıracağız. Her gelen talebi değerlendirdik. Türkiye’de bugün hiçbir siyasi parti bizim yaptığımız çalışmalarımızı kendi bünyelerinde yapmazlar.

OPERASYON ERKEN ORTAYA ÇIKTI

Biz bugüne kadar 11 yıldır çalışıyoruz. 30 Mart sürecinde hazırlığımızı sürdürüyoruz. Bütün adaylarımızı hassasiyetle seçiyoruz. Ülkemiz üzerinde küresel bir operasyon yapılma gayreti olmuştur. Hamd ediyorum Bu operasyon erken ortaya çıktı, hayırlısıyla atlatacağız. Şer zannedersiniz hayır olur.