Mehmet Fatih Saraç ve Fatih Altaylı arasında ve yine Mehmet Fatih Saraç ile Bilal Erdoğan arasında gerçekleşen telefon konuşmaları kamuoyunda bomba etkisi yarattı.

Yeni ortaya çıkan ses kayıtlarında Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin Habertürk için yaptığı “Türkiye Gündemi Mart 2013–İmralı ile Görüşmeler” başlıklı kamuoyu araştırmasında AKP lehine manipülasyon yapıldığını öne süren ifadeler açığa çıkıyor.



ALTAYLI YANIT VERDİ

İddialar üzerine Artı Bir TV’ye konuşan Fatih Altaylı, ankette manipülasyon yapmadıklarını, ses kaydının montajlanmış olduğunu ileri sürerek şunları söyledi: ”Anketi aynen yayınladık. MHP’de de yükseliş o ankette de kabak gibi görülüyor. Daha sonra AKP’de 6 puanık düşüş vardı. 54’ten 48’e düştü. Fatih Saraç’ın kime ne dediğini bilemem. Ben ona kefil olamam. Herkes onlardan birisinin yanında olmanızı istiyor. Biz bu kavgayı üzülerek izliyoruz. Biz hiç bir şeyde oynamadık. Oynamamız sözkonusu olamaz. Bunun montajlanması beni üzdü. BDP’deki düşüşle ilgili bir talep var ve biz de bakarız demişiz. Ama kayıtları kesip birleştirmişler.”

İşte Fatih Altaylı'nın +1 TV'de Mirgün Cabas'ın programına telefonla katılıp konuyla ilgili sorulara verdiği yanıtlar:

ALTAYLI CANLI YAYINDA CEVAP VERDİ - VİDEO