İtalya’da yılın transferleri arasında gösterilmeye başlayan Salih Uçan’ı F.Bahçe adım adım takibe aldı. Gerek Başkan Aziz Yıldırım gerek menajer Hasan Çetinkaya gerekse futbolcular kim olursa olsun Salih Uçan’ın her nefes alışını izliyor, nasihatte bulunuyor.Akşam’da yer alan habere göre,  İlk maçında Roma formasıyla gol atan Salih’i ilk arayan ve kutlayan Emre Belözoğlu olurken menajer Çetinkaya da Salih’le her gün yakından ilgileniyor.

2 YIL DAHA F.BAHÇE’NİN

F.Bahçe’nin 4 milyon 750 bin euro karşılığında iki yıllığına kiraladığı Salih Uçan’ı Roma’nın 2015-2016 sezonu sonunda 11 milyon euro daha ödeyerek kadrosuna katma hakkı bulunuyor. Yani 2 sezon daha Salih’in tapusuna sahip olacak olan F.Bahçe, genç yıldızını korumak için herşeyi yaparken Emre Belözoğlu, ilk maçta ilk golünü atan Salih’e “Hep böyle devam et” diye telefon açtı. Menajer Hasan Çetinkaya ve yöneticiler ise genç yıldıza şu nasihatte bulundu.

İTALYANCA’YI HEMEN ÖĞREN

“Salih bak! Çok gençsin. Sen efendi ve düzgün birisin biliyoruz. Ancak çok dikkat et. Hayatında iki kelime olsun; idman ve dil… idmanlarını maksimum güçle yap, hiç ihmal etme, sakın kaytarma. Dil öğrenmeyi de asla ihmal etme. Mutlaka ve mutlaka dil öğren. Özellikle Türkiye ile iletişimini de azalt. İstanbul’dan arkadaşlarını Roma’ya götürme. Sakin kafayla futboluna odaklan.”

KULÜP KULÜP DOLAŞMIŞTI

F.Bahçe cephesi bu sözleri ile adeta Salih’e “Tuncay Şanlı gibi olma, onun gibi dağıtma” mesajı verdi. Bilindiği gibi 2007′de F.Bahçe ile sözleşmesi biten Tuncay Şanlı, Roberto Carlos’un kaptanı olmak yerine İngiltere’ye gitmiş ancak Middlesbrough, Stoke City, Wolsburg, Bolton gibi takımları dolaşmasına rağmen F.Bahçe’deki havasını bulamamıştı. Son olarak Bülent Uygun’un çalıştırdığı Katar’ın Umm Salal takımına giden Tuncay, geçen sezon Bursa’da başarılı olamamıştı. Özetle, Salih’le hemen hemen her gün ilgilenen Sarı-Lacivertli kulüp, gerekirse genç oyuncuya her türlü yardıma hazır olduğunu hatırlattı.