Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Chelsea, sahasında Tottenham’ı 4-0 mağlup etti. Londra derbisinde güçlü ekip karşısında farklı bir galibiyet alan Maviler, Premier Lig’in zirvesindeki yerini korudu.

Puanını 66’ya çıkaran Chelsea, ligin en az gol yiyen takımı unvanına layık bir maçı daha geride bıraktı. Kalesini adeta gole kapayan Jose Mourinho’nun öğrencileri sağlam savunmasıyla dikkat çekiyor. Çıktığı 29 maçta yediği 22 golle dikkat çeken Londra temsilcisi, son 10 maçta ise kalesinde yalnızca 3 gol gördü.

Uzun süredir yenilmiyor
Kendi evinde yediği gollerin sayısı iyice azalan dev ekip, bu sezon evinde oynadığı 15 maçın yedisinde hiç gol yemedi. Sadece West Bromwich’ten 2 gol yerken, kalan yedi maçta sadece birer golü kalesinde gördü.

Lider Chelsea, bu sezon sadece 3 mağlubiyet aldığı ligde uzun süredir de yenilmiyor. 7 Aralık’ta Stoke City deplasmanında 3-2’lik bir mağlubiyet alan ekibin o günden sonra ligde bileği bükülmedi. Son 14 maç üst üste yenilgi yüzü görmeme başarısı gösterdiler. Tüm kulvarlar göz önünde bulundurulduğunda ise Chelsea’nin en son 17 Aralık’ta FA Cup’ta Sunderland’e yenildiği görülüyor (2-1).

Mourinho’dan inanılmaz rekor
Chelsea’yi daha önce 2004-2007 yıllarında da çalıştıran Jose Mourinho’nun başarısı ise, Maviler’in en az bu sezonki başarısı kadar dikkat çekiyor. İstanbul’daki 1-1’in rövanşında deplasmanda mutlaka gol veya goller bulması gereken Galatasaray’ı, sahasında yenilmeyen bir Mourinho takımı bekliyor.

Portekizli teknik adamın yönetimindeki Chelsea, Stamford Bridge’de uzun süredir yenilmiyor. Mourinho yönetimindeki Chelsea’nin ligde kendi evinde son 75 maçında 59 galibiyet, 16 beraberlik ve sıfır yenilgisi bulunuyor. Tottenham cephesinden zorlu mücadelenin öncesinde bu rekoru sonlandıracaklarına dair açıklamalar gelse de, onlar da Stamford Bridge’den ağır bir mağlubiyet ile ayrıldılar.

(MİLLİYET)