Soma'daki faciayı bölgeden canlı yayın yapan Uğur Dündar tam bir halk arenası oluşturup, yöre halkına, madencilere, işçilere, esnafa ve ailelere konu ile ilgili söz hakkı verdi. Oldukça çarpıcı açıklamaların yapıldığı program boyunca halk söz aldı ve işlerin nasıl dışarıdan gözükmediği gibi olduğunu anlattı.

Müjdat Gezen’nin “Madenden Cenazeleri çıkartıyorduk. Başbakan geldi diye cenaze çıkarma işlemine 1 saat ara verdirdiler #soma #halkarenası”
Başbakanın Manisa mitinginden, madenlerde nasıl çalışıldığına, Çin’deki madenlerden, kendi çalıştıkları madenlerin koşullarına kadar her şeyi konuşup tartışan halk televizyonları karşısındaki izleyiciler tarafından an be an izlenip paylaşıldı. “Madende kolunu kaybetmiş işçi hakkını ararken taşeron tarafından nasıl tehdit edildiğini anlatıyor” ve “Başbakanın Manisa mitinginde madenci kardeşlerim burada mı diye anons ettiği işçiler #halkarenası’nda oraya nasıl gittiklerini anlatıyor” gibi an be an paylaşımların yapıldığı gecede Halk TV’ye ve Uğur Dündar’a yayın için teşekkürler yağdı. Program sonunda da Uğur Dündar “Kömür ocaklarındaki ürpertici gerçekleri gözler önüne seren yüreği yanık ama mert ve cesur işçilere sonsuz teşekkürler. Artık Kınıklı’yım.” diyerek katılımcı halkına ve izleyicilerine teşekkürlerini iletti.
“Uğur abim bu aksam ki yayının DVD si çıkmalı, ne yapıp edin ama yapın, yaptırın, ama asla unutturmayın.” diyen izleyiciler gece boyunca #soma, #aklimizkalbimizsomada, #buyumrukhepimize, #halktv, #bizeuyar, #halkarenasinin, #halkinyumrugutepenizeinecek ve #halkarenasinda etiketlerini parmaklarından düşürmedi. Ayrıca, Halk Arenası’nın yayını sırasında Digitürk abonelerinin Halk TV yayınının önce sesinin kesildiğini, daha sonra da görüntünün kesik kesik gelip, bir süre sonra ekranın tamamen karardığını paylaşmaları Digitürk’e karşı Twitter’da büyük tepkilere yol açtı. Uğur Dündar’a ulaşan bu bilgi, programda ve Twitter’da ‘bir sabotaj’ ihtimali olarak değerlendirildi.



5N1K

Salı gecesinden beri Soma ile ilgili yayın yapan Cüneyt Özdemir dün akşam da Soma’dan yaptığı canlı yayın ile izleyicileriyle ekran başındaydı. İzleyiciler sıklıkla “Bu akşam @cuneytozdemir ‘in yayını yüreğimi yaktı kavurdu. Ekranın karşısında ağlamamak mümkün değil. ‘Bunlar rakam değil İNSAN…’” gibi yorumlar yaptı. Sosyal TV izleyicisi “Bugünkü 5N1K programınızda başbakanın Türk halkına attığı yumruğu da yayınlayın lütfen artık KORKMAYIN!” gibi durum ile ilgili birkaç istekte ve eleştiride de bulundu. Sosyal TV izleyiciler yayın sırasında, bütün bu olanlara rağmen hükümetin maden şirketini koruyup, aklamaya çalıştığı ile ilgili bir eğilim olduğunu vurgulayıp bunu eleştirdiler. Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın “Cnn Türk’te 5N1K’da Somalıların TV’lere açıklama yapmaktan çekindiklerini söylüyor. Acılı insanlar bile korkuyor ise korku devleti vardır.” Top Tweeler arasında yer aldı. Program boyunca Sosyal TV izleyicileri tarafından en çok #buyumrukhepimize, #alpgürkannerede, #soma ve #aklimizkalbimizsomada etiketleri kullanılırken yayın boyunca en çok mention alan hesaplar @cuneytozdemir, @cnnturkcom, @siring, @gkcnmm, @umitozdag, @nildaybelday, @seldalkan ve @eczozgurozel oldu.

İRFAN DEĞİRMENCİ İLE GÜNAYDIN

“Gün kömür karası. Soma’dayız. Doğruyu anlatmak üzere hazırız. Bu soyunma odasında zinciri olan biri yanımızda Yayındayız” diyerek günü başlatan ve o zincirlerin fotoğrafını paylaşan İrfan Değirmenci Soma’dan yaptığı yayını ile sabah haberlerinin gündemini oluşturdu. İzleyiciler arasında “Kaçış odaları Türkiye’de zorunlu olmalı işçiler ölmemeli. Destek olun lütfen.” Diyerek önemli noktalara dikkat çekmeye çalışanlar olurken bir yandan da insanlar nasıl yardım edebilecekleri ve yapılacak yardımların nasıl ulaştırılacağı ile ilgili içerikleri Twitter üzerinden paylaştı.

FATİH PORTAKAL İLE TÜRKİYE'NİN TRENDLERİ

Fatih Portakal dün akşamki yayınında Sendikacılar, Siyasetçiler ve Uzmanlardan oluşan bir grup konuğu ağırladı ve yayını mesklektaşları gibi o da Soma’dan canlı yaptı. “TT tam 23.06 da.. Bazı konuklar gelmedi. Gelmeyecekseniz bildirin neden telefonları kapatıyorsunuz Türk-İş yetkilileri? #fptt canlı #soma’dan” diyen Fatih Portakal tepkisini Twitter üzerinden dile getirdi. Sosyal TV izleyicileri Portakal’ın konuklarından CHP Manisa Mv. Hasan Ören’den Önergeye değinmesini istedi. “Patron / iktidar ilişkileri böyle ahbap çavuş olduğu sürece hesap sorulmaz. Üstü de kapatılır. Ve unutturulur..” yorumunun sıkça paylaşıldığı gecede izleyiciler Fatih Portakal’ın yayın akışına #soma, #aklimizkalbimizsomada, #kucukkayaismail, #dikkatbuülkedekadervar ve #günkömürkarasi etiketleri ile katıldı.