Kadir Gecesi ne zaman, Kadir Gecesi hangi gün, 2014 Kadir gecesi, Kadir Gecesi'nin Önemi nedir, Kadir Gecesi Yapılacak İbadetler Neler, Kadir Gecesi'nin Kur'an'daki Yeri, Kadir Gecesi'nin önemi, Kadir Gecesi Ne Zaman, Kadir Gecesi Nasıl İbadet edilir, Kadir Gecesi namazı, Kadir Gecesi Duaları, Kadir gecesi ne olmuşKadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi hangi gün? Kadir Gecesi önemi. Kadir Gecesi Yapılacak İbadetler Neler? Kadir Gecesi'nin Kur'an'daki Yeri, Kadir Gecesi'nin önemi, Kadir Gecesi Ne Zaman? Kadir Gecesi Nasıl İbadet edilir? Kadir Gecesi namazı, Kadir Gecesi Duaları

Kadir gecesi ne zaman? Kadir gecesi hangi gün?


Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27’nci gününün gecesi olarak kabul ediliyor.

2014 Yılı Kadir Gecesi hangi gün?

Yani bu sene 23 Temmuz Çarşamba gecesi Kadir gecesi olarak kabul ediliyor. İslam peygamberi Muhammed (s.a.v) Kadir gecesinin hangi gece olduğunu kesin şekilde belirtmemiş, ancak; "Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" demiştir.

Kadir Gecesi'ni nasıl geçirmeliyiz?


1- Yatsı namazında zammı sure olarak Kadir suresini okumalı.
2- Bir iki sayfa Kur'an-ı kerim okumalı.
3- Az da olsa sadaka vermeli.
Kadir Gecesini nasıl ibadet etmeli?

Kadir Gecesi Namazı nasıl kılınır?

Bu gece 4 rekat Kadir Gecesi Namazı kılınır.

1.rekatta : 1 Fatiha , 3 İnna enzelnâhü
2.rekatta : 1 Fatiha , 3 İhlası Şerif
3.rekatta : 1 Fatiha , 3 İnna enzelnâhü
4.rekatta : 1 Fatiha , 3 İhlası Şerif

Namazdan sonra1 defa "Allahü ekber Allahü ekber La ilahe illalahü vallahü ekber Alahü ekber ve lillahil hamd "
100 defa Elem neşrah leke...
100 defa İnna enzelnâhü
100 defa da Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz'in Hazret-i Âişe (r.a.) Vâlidemiz'e öğrettiği şu duâ okunup, sonra duâ yapılır:

Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni, okunup dua yapılır.

"Ey Allah! gerçekten Sen çok affedicisin, affı seversin, öyleyse beni affet."
Mümkünse, kandil gecesi olması sebebiyle bir de TESBİH NAMAZI kılınır.

Kadir Gecesi neler yapılmalı?

Kadir Gecesi'ni, namaz kılarak, Kur'ân-ı Kerim okuyarak, tevbe, istiğfâr ederek ve dua yaparak değerlendirmeli.

Üzerinde namaz borcu olanların nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Süfyan-ı Sevrî: “Kadir Gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur'ân okuyup sonra dua etmek daha güzeldir.” demiştir.

Hz. Aişe validemiz demiştir ki; Rasûlullah (sas)'e: “- Ey Allah'ın Rasûlü! Kadir Gecesi'ne rastlarsam nasıl dua edeyim?” diye sordum. Rasûlullah (sas):

“- Allahümme inneke afüvvün tühıbbü'l-afve fa'fu annî: Allah'ım sen çok affedicisin, affı seversin, Beni Affet.” diye dua et, buyurdu (Tecrîd-i Sarih Tc. VI, 314).

Bu gecenin öyle bir anı vardır ki o anda yapılan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur. Bu önemli anı yakalamak için gecenin bütününü tevbe ve istiğfar ile geçirmek gerekir. Gecenin bütününü ibadetle geçiremeyenler en azından teravihten sonra bir miktar oturup dua etmelidirler.

Kadir Gecesi ne zaman, Kadir Gecesi hangi gün, 2014 Kadir gecesi, Kadir Gecesi'nin Önemi nedir, Kadir Gecesi Yapılacak İbadetler Neler, Kadir Gecesi'nin Kur'an'daki Yeri, Kadir Gecesi'nin önemi, Kadir Gecesi Ne Zaman, Kadir Gecesi Nasıl İbadet edilir, Kadir Gecesi namazı, Kadir Gecesi Duaları, Kadir gecesi ne olmuş

Kadir Gecesi'nin İslamiyet'teki önemi

Kadir Gecesi, Müslümanlara göre çok hayırlı ve mübarek sayılan bir gecedir. Kadir gecesi Kur'an'da şöyle tanımlanmıştır:

"Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirmişizdir. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

Kadir Gecesi Hadisleri

Allah Resulü (sas) bu geceyle ilgili olarak bizlere şunları söyler: “Kim inanarak ve sırf Allah rızası için Kadir Gecesi'nde kalkarsa geçmiş günahları bağışlanır.” buyurur. Demek ki, bu geceyi değerlendirmenin birinci şartı kalkmak, yani gafletle geçirmemektir. Allah Resulü (sas) namaz kılmış, Kur'an okumuş, dua ve tefekkürde bulunmuştur. Yine Allah Resulü (sas): “Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan ondan nasibini almıştır.” buyurur.

Bir ayet - O geceyi bilir misiniz? Biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rabb'lerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar. (Kadir, 1/5)

Bir hadis - Bir ömre bedel gece Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e ümmetinin ömrü gösterilmiş. Resûlullah (aleyhisselâtu vesselâm), önceki ümmetlerin ömrüne nispetle kısa olduğu için, amelde onların uzun ömürde işlediklerine yetişemezler diye bu ömrü kısa bulmuş. Bunun üzerine Cenab-ı Hak bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ni vermiştir. Muvatta, İ'tikaf 15, (1, 321).

Ramazan: Bereket ayı

Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı on bir ayın sultanı ve ayların en faziletlisidir. Zira bu ayda Kur'an indirilmeye başlanmış ve ay boyunca oruç tutmak farz kılınmıştır.

Kadir Gecesi bu ayda: Kur'an'ın indirilmeye başlandığı bu ay içinde Kur'an-ı Kerim'deki ifadesiyle bin aydan daha hayırlı olan " Kadir Gecesi " vardır. Bu gece Allah'ın müminlere bahşettiği çok yüce bir ikramıdır. Ramazan'ın her gecesinin dolu dolu geçirilmesi için bu gecenin zamanı gizlenmiştir. Ancak Kadir gecesinin Ramazan'ın son on günü içinde olduğuna dair güçlü işaretler vardır.

Anahtar kelimeler: Kadir Gecesi ne zaman, Kadir Gecesi hangi gün, 2014 Kadir gecesi, Kadir Gecesi'nin Önemi nedir, Kadir Gecesi Yapılacak İbadetler Neler, Kadir Gecesi'nin Kur'an'daki Yeri, Kadir Gecesi'nin önemi, Kadir Gecesi Ne Zaman, Kadir Gecesi Nasıl İbadet edilir, Kadir Gecesi namazı, Kadir Gecesi Duaları, Kadir gecesi ne olmuş