Amkspor / KÖLN

Fenerbahçeli Kadlec’i bir diskotek önünde döven iki Köln taraftarı, eski takımı Bayer Leverkusen’e 100 bin Euro tazminat ödeyecek.

Kadlec, Leverkusen’de oynadığı dönemlerde 22 Nisan 2012 gecesi Köln’de bir diskotek girişinde iki kişinin saldırısına uğradı. FC Köln taraftarı saldırganlardan 24 yaşındaki Romigius W. kapıdan içeri girmekte olan Kadlec’in kafasına arkadan vurdu. Kadlec dönünce bu kez 20 yaşındaki David Z. suratına yumruğu yapıştırdı. Yumruğun tesiri ile Kadlec’in burnu kırıldı. Kadlec burnundan iki ameliyat geçirdi. İyileştikten sonra da ilk maçları maske ile oynadı.

AYRICA HİZMET DE EDECEKLER
Haklarında dava açılan iki saldırgandan Romigius W. on ay hapis ve 80 saat sosyal hizmet cezasına çarptırıldı. Hapis cezasının kararının açıklanması ileriye atıldı. Olay sırasında yaşı 21′den küçük olan David Z. ise 80 saat sosyal hizmet cezası aldı.

Kamu davasının sonuçlanmasından sonra Bayer Leverkusen tazminat davası açtı. Kulüp, ödemelerini tam yaptığı futbolcudan altı hafta yararlanmadığı gerekçesi ile 96 bin Euro tazminat talep etti.

TAKSİT TAKSİT ALINACAK

Köln Eyalet Mahkemesi de Leverkusen kulübünü haklı bularak iki saldırganın 96 bin Euro ödemesine karar verdi. Mahkeme karar gerekçesinde, bunun diğer holiganlara örnek olması gerektiğine de değindi.

Ancak suçlarını kabul eden iki Köln taraftarı cezayı ödeyecek güce sahip değiller. İkisi de işsiz ve ikisi de hala aileleri ile birlikte oturuyorlar. Ceza küçük taksitlerle de olsa suçlulardan tahsil edilecek.