Emre KOL / Sozcu.com.tr Soma'daki madende meydana gelen facia saklı kalan bir skandalı da ortaya çıkardı. 15 yaşındaki Kemal Yıldız adlı bir çocuk da iddiaya göre o madende çalışıyordu. Facia sırasında da madendeydi ve mahsur kalmıştı. Ailesi tıpkı diğer madencilerin aileleri gibi onu arıyordu. Akıbeti bilinmeyen 15 yaşındaki Yıldız, bugün konuyla ilgili iki bakana, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a soruldu. Ama alınan yanıtlar kafa karıştırdı. Çünkü açıklamalar birbirini yalanladı.

’15 DEĞİL 19 YAŞINDA’

Bakan Faruk Çelik, kendisine 15 yaşındaki işçinin sorulması üzerine konuyla ilgili araştırma yaptıklarını söyledi. Çelik'in elindeki verilere göre 15 yaşında olduğu söylenen Kemal Yıldız aslında 19 yaşındaydı. Çelik konuyla ilgili şunları söyledi:

"15 yaşında bir çocuğun çalıştırıldığı ile ilgili bir bilgi geldi. Orada bir kriz merkezi kurduk. Gelişen tüm olaylara müdahale ettik. 15 değil bu delikanlının 19 yaşında olduğunu tespit ettik. Kimseyi temize çıkarma peşinde değiliz. Tam aksine kime gidiyorsa gitsin diyoruz.

ÖYLE BİRİ YOK

Aynı anlarda Soma'da açıklama yapan Bakan Taner Yıldız da aynı sorunun muhatabıydı. "15 yaşındaki Kemal Yıldız işçi olarak çalıştırılıyor mu?" Taner Yıldız, 15 yaşındaki çocuğun bir hayal ürünü olduğunu iddia etti. Tekrar tekrar binlerce kayda baktıklarını öne süren Bakan Yıldız, böyle bir ismi bulamadıklarını kaydetti. Yıldız şöyle konuştu:

"Böyle bir isim yok. Tekrar tekrar kayıtları inceledik. Bahsi geçen 15 yaşındaki şahsın ismini yüzlerce kaydı araştırarak inceledik. Ama bulamadık.”