Klima hastalığı nedir Lejyoner Hastalığı Nedir Klima hastalığıBakteriler nemli ortamlarda ve akıntı halinde olan sularda rahatlıkla barınabilir ve kolayca çoğalabilir. Klima hastalığı adı verilen bu hastalık adını, tahmin edeceğiniz üzere klima’dan almıştır. Klima içerisinde kolayca yer edebileceği gibi insan vücuduna yerleşmesi de çok zor değildir. Bakteriler klimada kolayca barınabiliyor ve yayılan havayı insanların soluması sonucu bünyeye nüfuz ediyor. Hastalığa halk arasında klima hastalığı denilmesinin sebebi de budur.

Klima hastalığı na kimler yakalanır?

Zayıf bünyeye sahip insanlar klima hastalığı na daha kolay yakalanabilmektedir. İçki,sigara tüketimi bünye’nin zayıflamasına yol açan en önemli etkenlerden bazılarıdır

Klima Hastalığı Belirtileri

Klima hastalığı nın belirtileri üst solunum yolları enfeksiyonları ile başlar.

Kısa süreli ağrılar ve ateş yükselmesi de klasik belirtilerinden bazılarıdır. Legionella bakterisinin neden olduğu bu hastalık zatürre hastalığına yakın belirtiler gösterir fakat birebir aynı değildir. Klima hastalığı nda karın ağrısı,ishal,mide bulantıları daha sık ve daha şiddetli bir hal almaktadır. Zatürre hastalığından belirti olarak ayrıldığı bir diğer nokta ise; Şiddetli olarak ortaya çıkan hastalık belirtilerinin yanı sıra bilinç kaybı ve unutkanlık da mevcuttur.

Klima Hastalığı Tedavi Yöntemleri:

Klima hastalığı nın klasik tedavi yöntemi antibiyotik tedavisidir.Doktor kontrolünde gerçekleşen bu tedavi başlangıç sürecinden itibaren 2-3 hafta kadar sürmektedir. Antibiyotik kullanımı hasta kendini iyi hissetse bile bırakılmamalıdır. 3 hafta sonunda tamamen yok edilen klima hastalığı sonrası da gerekli doktor kontrolleri yapılmalıdır.

 

Anahar kelimeler: Klima hastalığı nedir, Klima hastalığı nasıl bulaşır, Klima hastalığı lejyoner hastalığı mıdır, Klima hastalığı belirtileri, Klima hastalığı, Klima hastalığı tedavisi, Klima hastalığı neden bulaşır, Klima hastalığı nasıl ortaya çıkar,