Kuzey Irak’taki kamplardan kaçan 8 PKK’lı önce Peşmerge güçlerine, ardından Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne gelerek, güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan 8 PKK’lı daha sonra güvenlik güçleri kontrolünde Silopi Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Habur’da 8 PKK’lı teslim olurken, Uludere ilçesi Gülyazı Jandarma Karakol Komutanlığı’na da bir PKK’lı teslim oldu. Teslim olan PKK’lıların, emniyetteki sorgularından sonra adliyeye çıkartılacağı öğrenildi. Valilik rakamlarına göre, 21.03.2013 - 27.11.2014 tarihleri arasında Şırnak il genelinde 459 PKK’lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

Valilik tarafından bugün teslim olan PKK’lılar ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken terör örgütünden kaçan 1 kişi, Uludere ilçesi Gülyazı Jandarma Karakol Komutanlığı bölgesinde bulunan Kopki Tepe Üs Bölgesi'ne, 8 kişi de Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim olmuştur.

21.03.2013 - 27.11.2014 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı; polis sorumluluk bölgesinde 23, jandarma sorumluluk bölgesinde 43, Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne 393 olmak üzere toplamda 459 kişi güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir.”