Suat Kılıç, bakanlığı döneminde, hakkında soruşturma açılan Selef İbrahim Ebu Naci (bakanın solunda) ve diğer cihadcılarla birlikte. İbrahim Ebu Naci, Köln ve diğer kentlerde ücretsiz kuran dağıtıp gençleri cihada göndermekle suçlanıyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ali GÜLEN /FRANKFURT

Buluşmada, AKP'nin Almanya ayağı UETD ile bazı başkonsolosluk görevlileri de bulundu.

Bakanın buluştuğu bu ekip, Alman İstihbaratı tarafından "Suriye ve Irak'a intihar bombacısı göndermekle" suçlanıyor.

Bakanlığı döneminde Almanya'nın Köln Kenti'ni ziyaret eden ve Keupstr.'deki Kilim Restoranta giden AKP milletvekili ve eski Spor Bakanı Suat Kılıç, IŞİD destekçisi Selefi'lerle fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı.

Kilim Restoran'da çekilen fotoğrafta, Türk Selefi'lerle birlikte, Almanya'da polis takibindeki "OKU-Lies" kampanyasını sürdüren Filistin asıllı İbrahim Ebu Naci de bulunuyor.

KONSOLOSLUK DA VAR

Fotoğrafın arka planında ise Köln Başkonsolosluğu görevlileri ve AKP'nin Almanya örgütü UETD Başkanı Süleyman Çelik yer alıyor. Facebook'ta dolaşan bu fotoğraf, Alman Polisi'nin de eline geçti.

Almanya'da ücretsiz kuran dağıtan ve aralarında Türkler'in de bulunduğu grubun başkanı ise, hakkında 54000 Euro'luk sosyal yardım yolsuzluğundan dava açılan İbrahim Ebu Naci.

IŞİD'E, İNTİHARCI GÖNDERİYORLAR

Bu grubun yaklaşık 25 milyon kuran dağıttığı, ayrıca, IŞİD'e Almanya'dan katılan her beş kişiden birinin bu kampanyayla gönderildiği ortaya çıktı. Grubun Türk üyelerinden 31 yaşındaki İbrahim Oruç'un ise, "Biz kuran dağıtıyoruz. Kimseyi bir şeyi angaje etmiyoruz" dediği belirtilirken, Alman İç İstihbarat birimleri raporuna göre, Suriye ve Irak'da intihar eylemine katılan 8 IŞİD'ci ya da cihadcıdan 3'ünün kuran dağıtan bu ekipten olduğu belirtildi.

KİLİM RESTORAN: TÜRKÇE KONUŞTULAR

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kilim Restoran Yetkilileri, bakanla - selefilerin buluşmasını doğruladı. İsmini açıklamayan bir çalışan, "Bakan Bey, yaklaşık 1.5- 2 sene önce, Köln Başkonsolosluğu ve UETD yetkilileri ile geldi. Burada halkla selamlaştı. Sonra kapının önünde yemek yiyen o sakallılar geldi. Bazıları Türkçe konuştular ve birlikte fotoğraf çektirdiler" dedi. Fotoğrafta, Selefiler'in başı olan İbrahim Ebu Naci'nin doğrudan bakan ve şu anki milletvekilinin yanında bulunduğu görülüyor.