Ankara’da uzun tutukluluk sürelerin protesto etmek için Meclis’e yürümek isteyen gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ile bazı sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup “yurtseverlere özgürlük” talebiyle Kızılay Meydanı’nda bir araya geldi.
Grup, daha sonra sloganlar atarak Güvenpark’tan, Karanfil Sokak’a buradan da Tunus Kavşağı’na yürüdü. Meclise yürümek isteyen grubu, polis Tunus Kavşağı’nda barikat kurarak önlemeye çalıştı.

Akay Kavşağı’nda “Hırsız Tayyip Erdoğan”, “Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “sık bakalım sık bakalım kaskını çıkar copunu bırak delikanlı kim bakalım” sloganları atılırken, barikata yüklenerek Meclis’e yürümek isteyen gruba karşı polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahaleye başladı.

CHP Milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz, Mahmut Tanal, Süheyl Batum ve Birgül Ayman Güler polis müdahalesine tepki gösterirken, müdahalenin ardından açıklama yapan TGB, alanı boşaltmaya başladı.

İŞTE O ANLAR