HDP'nin 'Kobani Günü' çağırısı üzerine Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda toplanan 20 bini aşkın kişi, iki saatlik yürüyüşün ardından olaysız dağılmaya başladı.

ÖNCESİNDE ALINAN ÖNLEMLER

Diyarbakır'da HDP ve DBP'nin 'İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım'da Küresel Eylem' adı altında yaptığı eylem çağrısı ve bugün yapılacak yürüyüş öncesi kentte asker konuşlandırıldı.



Aralarında HDP ve DBP gibi siyasi partiler ve bazı sivil toplum örgütleri, IŞİD saldırıları altında bulunan Kobani'ye destek vermek için 'İnsanlık için Kobani için 1 Kasım'da küresel eylem' adı altında eylem çağrısı yaptı.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim günlerinde yaşanan ve 12 kişinin öldüğü, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği olaylar sırasında, kente inen askerler bugün yine kente indi. 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, zırhlı araçlarla birlikte indikleri kentin önemli noktalarında polis ekipleriyle birlikte konuşlandıkları görüldü.

Diyarbakır'a aralarında Bingöl, Elazığ, Giresun'un da bulunduğu bir çok il ve ilçelerinden Jandarma Özel Harekat Timleri'nin de sevk edildiği öğrenildi.

Diyarbakır'da askerin yanı sıra polis ekipleri de zırhlı araçlarla yürüyüş öncesi kentte devriyede bulunduğu ve özellikle kamu binaları önünde konuşlandığı görüldü.

DBP'nin kepenk kapatma eylemi yapılmayacak çağrısına zaman bazı bölgelerde esnafların işyerlerini açmadığı görülürken, bazı esnafın de işyerlerinin önünde bekledikleri görüldü. Banka şubelerinin de daha önce saldırıların hedefi olan ATM'lerin kepenklerle kapattıkları gözlendi.

DHA