İs­tan­bul mer­kez­li Büyük Yol­suz­luk ve Rüş­vet Ope­ras­yo­nu kap­sa­mın­da evin­de ara­ma ya­pılan Halk Ban­ka­sı es­ki Ge­nel Mü­dü­rü Sü­ley­man As­la­n’­ın sa­de­ce “a­yak­ka­bı ku­tu­su­na­” de­ğil “ban­yo lif­le­ri­ne­” de pa­ra sak­la­dı­ğı ileri sürüldü.

Bugün gazetesinin haberine göre; As­la­n’­ın evin­de­ki po­lis ara­ma­sı sı­ra­sın­da “a­yak­ka­bı ku­tu­su­” için­de ele ge­çen pa­ra­lar ope­ras­yo­nun ade­ta sem­bo­lü ol­muş­tu.

AYAKKABI KUTUSU'NDA SERVET! - VİDEO




İLK İTİRAZ ONDAN GELMİŞTİ

An­cak TMK 10. mad­de ile gö­rev­li İs­tan­bul Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı­’n­da­ki ope­ras­yon sı­ra­sın­da po­lis ka­me­ra­sı ta­ra­fın­dan çe­ki­len gö­rün­tü­le­rin in­ce­le­me­sin­de “a­yak­ka­bı ku­tu­la­rı­nın” ya­nı sı­ra ban­yo­da “ke­se­” ya­par­ken kul­la­nı­lan “lif­le­ri­n” için­de de do­lar­lar çık­tı­ğı tes­pit edil­di. Ban­yo­da­ki sa­rı ve ma­vi renk­li el şek­lin­de­ki lif­le­rin için­den do­lar­la­rın çık­ma­sı­na ait gö­rün­tü­ler tu­tu­nak­la­ra yan­sı­dı.

BİRKAÇ KU­RUŞ BEL­Lİ OL­DU

Yi­ne bu ope­ras­yon kap­sa­mın­da şüp­he­li­ler­de ele ge­çi­ri­len ve tu­ta­nak­la­ra ge­çen pa­ra mik­ta­rı da net­lik ka­zan­dı. Tu­ta­nak­la­ra Halk Ban­ka­sı es­ki Ge­nel Mü­dü­rü Sü­ley­man As­la­n’­ın evin­den 2 mil­yon 445 bin do­lar, 950 bin İn­gi­liz Ster­li­ni ile 520 bin TL çık­tı­ğı be­lir­len­di. Es­ki İçiş­le­ri Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­le­r’­in oğ­lu Ba­rış Gü­le­r’­in evin­den ise 93 bin do­lar, 325 bin eu­ro, 395 bin TL çık­tı­ğı tu­ta­nak­la­ra yan­sı­dı.

CHP li­de­ri Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu ta­ra­fın­dan ya­yın­la­nan din­le­me ta­pe­sin­de, Ba­rış Gü­le­r’­in bu pa­ra­ya iliş­kin ope­ras­yo­nun ya­pıl­dı­ğı sı­ra­da ken­di­si­ni ara­yan ba­ba­sının, “Ne ka­dar pa­ra var oğ­lu­m” so­ru­su­na “Birkaç ku­ruş va­r” de­di­ği or­ta­ya çık­mış­tı.

İŞTE O KAYITLAR - VİDEO




İBAN'LAR İNCELENİYOR

Rüş­vet ve yol­suz­luk ope­ras­yo­nun­da tu­tuk­la­nan İran­lı işa­da­mı Rı­za Sar­ra­f’­ın ajan­da­sın­da önem­li not­lar ve IBAN nu­ma­ra­la­rı yer al­dı­ğı öğ­re­nil­di. Ad ve so­yad­la­rı­nın ye­ri­ne baş harf­le­ri olan isim­le­rin kar­şı­sın­da IBAN nu­ma­ra­la­rı yer alan ajan­dada, ki­şi­le­rin kim ol­duk­la­rı­nın tes­pit edil­me­si için ban­ka­lar­la ya­pı­lan ya­zış­ma­lar sü­rü­yor.