Siirt'te Botan Çayı kenarında piknik yaparken, Alkumru Barajı'ndan elektrik üretimi için önceki gün iki ünitenin devreye girmesiyle bırakılan suda 6 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan faciayla ilgili Hükümet'teki en yetkili kişiden ilginç bir açıklama geldi.

'Vatandaşlarımız bana bir şey olmaz diye düşünmüş'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Siirt'te Alkumru Barajı'nda kapakların açılmasıyla yaşanan taşkında 5 kişinin yaşamını yitirmesi ve 1 kişinin kaybolmasını değerlendirdi.

Bakan Veysel Eroğlu, "Işıklı ve sesli uyarı yapılmış. Bir kısım vatandaşımız dereden çıkmamış. Herhalde 'Bana bir şey olmaz' diye düşündüler" dedi.



SON CESET DE BULUNDU

Öte yandan faciada suya kapılarak hayatını yitiren çocuğun cesedi de bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Botan Çayı'nın aniden yükselmesi nedeniyle suya kapılan Semanur Parlaküşer'in (10) cesedi hava destekli arama çalışmaları sonucu AFAD ekiplerince olay yerinden 10 kilometre uzaklıkta bulundu.

Sudan çıkarılan çocuğun cesedi, Siirt Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Dünkü arama çalışmalarında Osman Parlaküşer (34), çocukları Seval (5) ve Betül (8) ile Ahmet (28) ve ağabeyi Fikret Tente'nin (34) cesedi bulunmuştu. Böylece kaybolan 6 kişinin de cesedine ulaşılmış oldu.