AKP Cemaat savaşı ses kaseti sızdırmalarıyla devam ediyor.

Bu kez Başbakan Erdoğan'ın Fas'tan Ciner Yayın Holding'in başındaki isim Mehmet Faruk Saraç'ı arayıp talimat vererek Habertürk TV'de habere müdahale etmesiyle ilgili tapeler ortaya çıktı.

Tapelerdeki kayıtlara göre, Başbakan Erdoğan, Fatih Saraç'a Cumhurbaşkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklama ile ilgili haberlerden rahatsızlığını iletiyor ve haberlerin kaldırılması talimatını veriyor. Ardından Saraç'ın müdahalesiyle haber hemen kaldırılıyor.

'FAS'TA TELEVİZYON İZLİYORUM'
4 Haziran 2013 tarihinde Gezi direnişi sırasında MHP lideri Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü göreve ve ülkeye sahip çıkmaya davet ettiği açıklamayı Fas'ta Habertürk'te izleyen Başbakan Erdoğan, aradığı Ciner Yayın Holding'in başındaki isim olan Fatih Saraç'ı, "Fas'ta televizyon izliyorum. Şimdi Bahçeli'nin bütün konuşmalarını altta bant olarak da ayrıca geçiyor" diyerek uyardığı tapelere yansıdı.

Başbakan Erdoğan'ın Saraç'ın birkaç kez 'anladım efendim' diyerek sözünü kesmesinin üzerine üslubunu sertleştirdiği  karşısındaki ses ise "emriniz olur" diyerek haberi geri çektiği tapelerde yer alıyor.

CİNER, GÜLEN'E GARANTİ VERMİŞTİ
Bir süre önce de internete sızan Fethullah Gülen'e ait ses kayıtlarında Turgay Ciner'in Habertürk'te Fethullah Gülen hakkında hiç bir olumsuz habere yer vermeyeceği garantisini verdiğine dair konuşmalar medyaya yansımıştı.