Deniz AYHAN/Sozcu.com.tr

Başbakan Davutoğlu, aynı zamanda hemşehrisi olan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ile bugün yapacağı görüşmeyi iptal etti.

Kart, bugün saat 10.30'da yapılması planlanan görüşmenin iptal edildiğinin kendilerine dün gece 22.22'de telefonla iletildiğini söyledi. Görüşme iptaline gerekçe olarak Başbakan Davutoğlu'nun programındaki yoğun gelişmeler gösterildi. Kart'ın talebinin muhafaza edildiği ve Başbakanlık makamına tekrar ileteceği belirtildi.

KART NE GÖRÜŞECEKTİ?

Atilla Kart önceki gün yaptığı açıklamada, "Konya’nın temel sorunlarıyla ilgili olarak; 10 konu başlığı halinde sıraladığımız 13 sayfalık değerlendirme notu, Başbakan Sayın Davutoğlu’na, 11 Eylül tarihinde saat; 10.30’da , Başbakanlık Makamında Tarafımızdan elden teslim edilecek" demişti.

Görüşme öncesinde Kart aynı zamanda şunları söylemişti: "IŞİD örgütlenmesi başta olmak üzere; tarımsal sulama borçlarını; özelleştirmeler yoluyla gerçekleştirilen yolsuzluk ilişkilerini; mevcut stadyum ve hastanelerin yenilenmesi üzerinden yaratılan rant ilişkilerini; Büyükşehir Yasasının yerel hizmetleri nasıl kilitlediğini ve yapılamaz hale getirdiğini; madencilik ve inşaat sektörlerindeki iş cinayetlerini içeren bu değerlendirme notunda; Hükümet’in sorumluluğu, yasa dışı ilişkiler ağı, AKP kadrolarının yasal ve anayasal sorumlulukları somut olarak dile getirilmiştir."