Osman Ketenci’nin İstanbul Çatalca’da 55 bin metrekarelik arazide 5 değil 10 villasının olduğu tapuda ortaya çıktı. Yöre halkı, ‘Köyü bitirdiler’ dedi.

SÖZCÜ geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan’ın dünürü Osman Ketenci’nin Çatalca Kabakça Köyü’nde yaptırdığı 5 villayı manşetine taşıdı. Erdoğan ve ailesi için yaptırıldığı iddia edilen villaların 5’ten fazla olduğu ortaya çıktı. Ketenci’nin, Kanal İstanbul, 3. köprü ve 3. havalimanı projeleri açıklandıktan sonra gözde haline gelen Çatalca’da 54 bin 489 metrekare arsası bulunuyor. Başbakan Erdoğan’ın armatör olan büyük oğlu Burak Erdoğan’ın kayınpederi Osman Ketenci’nin 5 villanın bulunduğu arsanın birkaç metre ötesinde 5 villanın daha sahibi olduğu tapu kayıtlarında tespit edildi. 54 bin 489 metrekare arazi içine 10 lüks villanın haricinde, tenis kortları, futbol sahası, havuzlar, müştemilat ve manej (At gezinti alanı) bulunuyor. Ketenci, Kabakça Köyü’nde ilk arsayı Başbakan’ın İETT’de futbol oynadığı yıllardan arkadaşı olan Bülent Azaklı’dan aldığı öğrenildi. Ketenci’nin, geçen yıl mart ayında 8 bin 150 metrekare olan 509 ve 8 bin 650 metrekare büyüklüğündeki 510 numaralı parsellerde bulunan lüks villalarda tadilat yapmak için belediyeye müracaat ettiği de anlaşıldı.

Damadıyla ortak

Osman Ketenci, Başbakan Erdoğan’ın dünürü olmadan önce Kasımpaşa’da sadece taksi işletmecisiydi. Şimdi ise damadı Burak Erdoğan’ın gemicilik şirketine ortak gözüküyor. Kabakça Köyü sakinleri yıllardır imar yasağı olduğu için bir çivi bile çakamazken lüks villaların yapıldığını gördükçe duruma isyan ediyor. Artan maliyetler yüzünden zorla hayvancılık ve tarımla uğraşan yöre halkı, babadan kalma arsalarını yok pahasına satıyor. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Çatalca’nın, İstanbul’un su ve oksijen deposu olduğunu söyleyen Kara, “Çılgın diye nitelendirilen projeler hassasiyetler göz önüne alınarak yapılmalıdır. Bölgede arsa fiyatları arttı. Vatandaşlara ‘Arsanızı satmayın’ diyorum” şeklinde konuştu. SÖZCÜ

Bize çivi çakmak yasak onlara villa yapmak serbest



Salih Dönmez (78) çiftçi: Köylünün çocukları büyümüş, evlenmiş, yeri var ev yapamıyor. Kümes yapacak çivi çaktırmazlar ama zengin villa yapıyor kimse ses çıkartmıyor. Kanun değiştiriyorlar. Köylü mecbur kalıyor evini arsasını satıyor.
Yüksel Gider (51) çiftçi: Hayvancılık yapmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. 30 hayvandan maliyetleri karşılamak için 20’sini satmak zorunda kaldım. Babadan kalma 30 dönüm arazi var satmamak için direniyorum ama nereye kadar?”

Mehmet Başa (64) emekli: Geçim zor, köylünün yaptığı işten başka bir kazancı olmayınca mecbur elindeki arsa ve tarlasını satmak zorunda kalıyor. Arsayı alan özel mülk olarak kapatıyor, telleri çekiyor. Köy bitiyor. Sonumuz iyi değil.
Nuri Uysal (80) emekli: Köylü kendi doğduğu büyüdüğü yerde kiracı durumuna düştü. Çatalca eskiden hayvancılık ve çiftçilikle anılırdı. Şimdi ise villa yapmak isteyenler gözünü dikti buralara. Köyümüz elden gidiyor.

Salim Uysal (80) emekli: Bu hükümet köyümüzü mahalle yaptı. Hem oy almak için hem de buraları imara açmak için yapıyorlar. Ekip biçmemizi istemiyorlar, ‘parasız kalın, arsanızı satın’ diyorlar. Çiftçiler artık perişan durumda.
Murat Karakaş (emlakçı): Kanal İstanbul ve 3. Köprü projelerinin bölgeye yapılacağı haberi geldikten sonra arsa fiyatları iki katına hatta bazı yerler 3-4 katına çıktı. İstanbul dışından da gelip arsa soruluyor. Köyümüz yakında elden gider.