Ankara'da gündemi sarsan Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili Başbakanlık'tan açıklama geldi.

Başbakanlık'tan yapılan "İnternet aracılığıyla servis edilen ahlaksızca ses kayıtları" başlıklı açıklamada, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, bu akşam internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtları, ahlaksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı hedef alan bu kirli tezgâhı kuranlardan hukuk içinde hesap sorulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

SES KAYDI SOSYAL MEDYAYA BOMBA GİBİ DÜŞTÜ!

17 Aralık operasyonu sonrası internete sızdırılan ses kayıtlarına biri daha eklendi. Sızdırılan son kayıt gündeme bomba gibi düştü.

Youtube'a yüklenen ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın, 17 Aralık günü, yani ilk rüşvet operasyonunun olduğu gün yapıldığı ileri sürülüyor.

17 Aralık'ta kaydedildiği iddia edilen görüşmelerin sırasıyla saat 08.02, 11.17, 15.39, 23.15'de yapıldığı ve son görüşmenin ise 18 Aralık sabahı saat 10.58'de yapıldığı görülüyor.

Ses kayıtlarında Başbakan’ın Bilal Erdoğan'a elindeki paraları çıkarmasını söylediği ve paranın bazı işadamlarına taşınmasını istediği iddia ediliyor. Bilal Erdoğan'ın elindeki nakit paranın 1 milyar dolar (2.2 katrilyon TL) olduğunu belirttiği kayıtlarda Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen sesin, son olarak 30 Milyon Euro kaldığını ve onun da taşınacağını söylediği duyuluyor.



CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Necmettin Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesinin ses kayıtları internet düştükten kısa bir süre sonra CHP MYK olağanüstü toplanma kararı aldı. Toplantı sonrası CHP Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Erdoğan'ın derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.



HAKAN FİDAN BAŞBAKANLIK'TA

Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının internette yayınlanmasının ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Başbakanlık’a geldi. Zİrve sabah saatlerine kadar sürdü.

'GÖRÜNTÜLER DE VAR' İDDİASI

İddiaya göre; ses kayıtlarını destekleyen görüntüler de var. Ve o görüntülerde Bilal Erdoğan’ın “evden para çıkartmasının” kareleri de yer alıyor.

Bu iddiayı dile getirenler; Bilal Erdoğan’a ait olduğu ileri sürülen sesten “Babacığım, güncel olarak herhalde takip altındayız, görüntülü de takip ediyorlarmış” sözlerini de hatırlatıyor.