Eşi ve çocuklarıyla Urla’ya giden Erdoğan, 17 Aralık tapelerinde ortaya çıkan villalarda dinlendi. Yanında Binali Yıldırım da vardı

Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çi­mi­nin ar­dın­dan ka­yıp­la­ra ka­rı­şan Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın, İz­mir Ur­la Zey­ti­ne­li­’n­de­ki Ha­cı­lar Ko­yu­’n­da ta­til yap­tı­ğı or­ta­ya çık­tı. Yak­la­şık 10 gün göz­ler­den uzak ka­lan Er­do­ğan, ai­le­siy­le yor­gun­luk at­tı. Er­do­ğa­n’­ın ya­nın­da Ulaş­tır­ma es­ki Ba­ka­nı Bi­na­li Yıl­dı­rım, ya­kın ar­ka­daş­la­rı Mus­ta­fa La­tif Top­baş ve Ham­di Bo­ya­cı­ da vardı. Baş­ba­ka­n’­ın dı­şa­rı­dan kim­sey­le gö­rüş­me­di­ği, yeni Bakanlar Ku­ru­lu ile il­gi­li son rö­tuş­la­rı burada yap­tı­ğı öğ­re­nil­di.

Urla'daki villalar kaçak çıktı

Ses kayıtları çıkmıştı

Tür­ki­ye, Ur­la­’da­ki vil­la­la­rı, 17-25 Ara­lık yol­suz­luk ve rüş­vet so­ruş­tur­ma­la­rın­da or­ta­ya çı­kan ta­pe­ler­den öğ­ren­miş­ti. Vil­lala­rın Er­do­ğa­n’­a ait ol­du­ğu ve kı­zı Sü­mey­ye Er­do­ğa­n’­ın villaların in­şa­atıy­la biz­zat il­gi­len­di­ği id­di­ala­rı or­ta­ya atıl­mış­tı. Er­do­ğan, id­di­alar üze­ri­ne “Be­nim se­ne­de 3-5 ke­re gö­rüş­tü­ğüm çok ya­kın bir dos­tu­ma ait 35 yıl­lık bir yer­di­r” de­miş­ti. An­cak Baş­ba­ka­n’­ı Go­og­le Earth gö­rün­tü­le­ri ya­lan­la­mış­tı. Vil­la­la­rın tap­usunun­ Er­do­ğa­n’­ın ar­ka­da­şı La­tif Top­ba­ş’­ın üs­tü­ne ol­du­ğu or­ta­ya çık­mış­tı.


İşte o sekiz villa