Efkan Ala'dan şok direktif
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, 25 Aralık yolsuzluk operasyonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ı mahkeme kararıyla gözaltına  alınmak istendiğini ancak  gözaltına almak isteyen polislere Başbakanlık koruma ekibinin silah çektiğini savundu. “O zamanki Başbakanlık Müsteşarı, şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talimatıyla ‘Yaklaşanı vurun’  emri verildi diyen Özgündüz, mahkeme kararlarının uygulanmadığını söyledi.

Özgündüz, 4 Bakanla ilgili soruşturma komisyonu  urulduğunu ve bu Bakanları MİT’in uyarısına rağmen görevde tutmaya devam eden Erdoğan hakkında da komisyon kurulması gerektiğini söyledi. Bakanlardan Erdoğan Bayraktar’ın “attığım her imzadan Başbakan’ın haberi var” sözlerinin de soruşturma komisyonu kurulmasına gerekçe olduğunu vurgulayan Özgündüz, Bilal Erdoğan hakkında çok ilginç bir iddiada bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifa ederken “Ben, bu imar planlarının büyük bir bölümünü Sayın Başbakanın talimatıyla yaptım, istifa ediyorum. Ancak, millet ve vatanını rahatlatmak için Sayın Başbakanın da istifa etmesi gerektiğine inanıyorum” dediğini anımsatan Özgündüz, Bayraktar gibi Başbakan hakkında da bu iddialarla ilgili Meclis soruşturma komisyonu kurulması gerektiğini ifade etti. “Dolayısıyla, bu şaibelerle, bu yükle Çankaya’ya çıksa da Türkiye Cumhuriyeti adına devleti temsil eden bir makamda bulunan kişi hepimizi sıkıntıya sokar, sizleri de sıkıntıya sokar” diyen Özgündüz, 25 Aralık operasyonu sırasında yaşanan Bilal Erdoğan olayını da şöyle anlattı:

“Değerli arkadaşlar, 25 Aralık’ta, biliyorsunuz, Başbakan’ın oğlu olmaktan başka hiçbir sıfatı olmayan Bilal Erdoğan’ın evine mahkeme kararıyla arama, el koyma, yakalama, gözaltı kararıyla polisler gidiyor. Başbakanlık koruma ekibi gelen polislere karşı silah çekiyor. O zamanki Başbakanlık Müsteşarı, şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talimatıyla ‘Yaklaşanı vurun’ deniyor ve mahkeme kararı uygulanmıyor. Dikkatinizi çekiyorum, sıradan bir vatandaş, Bilal Erdoğan’ın hiçbir sıfatı yoktur Başbakan’ın oğlu olmaktan başka. Bu neye benzer biliyor musunuz? Herhangi bir mafya reisinin ya da bir aşiret ağasının evine mahkeme kararıyla gidiyor polis, aşiret ağası ya da mafya lideri diyor ki: ‘Yaklaşanı vurun.’ Bu eşkıyalıktır, bunun bundan hiçbir farkı yoktur. Aynı eylem yapıldı bu ülkede ve hukuk yerle bir edildi. Sonra, hemen operasyon, biliyorsunuz, bu polisler apar topar görevden alındı. Bir karikatür gördüm geçen gün. Hırsız arkasında çuvalla para taşıyor, polis diyor ki: ‘Kanun namına teslim ol.’ Silah çekiyor arkadan hükûmet ‘Kaldır elini, rozetini ver, silahını bırak’ diyor. Bu karikatür tam da bu olayı anlatıyor. Yani 17 ve 25 Aralık’ta aslında ne oldu? ‘Darbe’ falan diyorsunuz ya, aslında Hükümet yargıya darbe yaptı, bu kadar açıktır. Hükümetin yargıya darbesini gördük bu hükûmet döneminde.”