Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım AKP Genel Başkan Danışmanlığı’na getirildi. Yıldırım'ın ulaşım, haberleşme ve altyapı konularından sorumlu olacağı öğrenildi.

Yıldırım 22 Temmuz 2004 yılında Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde 41 kişinin ölümü 89 kişinin de yaralanmasına neden olan hızlı tren kazasında da Ulaştırma Bakanı olarak görev yapıyordu. Yıldırım, kazadan sonra görevden alınmamıştı ya da istifa etmemişti.

YEREL SEÇİMDE KAYBETTİ

Son olarak AKP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Yıldırım, yerel seçimlerde %36'da kalarak yarışı kaybetmişti.

BACANAK OPERASYONU

İzmir'de, İmbat Dalgası’ adıyla Liman İşletmesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonunda Binali Yıldırım’ın bacanağı Cemalettin Haberdar gözaltına alınmıştı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

'YA EŞŞEK GİBİ YAŞARSINIZ'

Son olarak Mayıs ayında Yıldırım‘ın kardeşi, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında Uğur Kurt’un vurulmasının ardından “Ya bu ülkede eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!” diye tweet atmıştı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise bu tweetle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.