"Biz atarsak karavana atmayız" Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Turan, "28 Ağustos 2014, Türkiye'de demokrasi açısından 23 Nisan 1920 kadar veya 29 Ekim 1923 kadar önemli bir gün. Bugün Türkiye'nin yeniden inşa sürecinin başlangıç günü. Ancak bugüne gölge düşürmek isteyenler, uzun süredir bir senaryoyu milletimizin gözü önünde oynuyorlar. Önce adaylar eşit değil dendi, 10 Ağustos'ta hile yapıldı dendi, Erdoğan'ın Başbakanlığı düştü dendi; bugün de yemin ettirmemek için çirkin bir uğraş verdiler!" diyerek şöyle devam etti:

"Mirasçısı oldukları Hükümet'e yönelik 2001 yılında atılan Anayasa kitapçığının bu ülkeye neler kaybettirdiğinin farkında olmayan bu zihniyet, bugün milletimize yine aynı densizliği sergilemiştir! Fakat, ülkesini her uluslararası toplantıda şikayet edenlerin, bir çok Devlet Başkanının ve temsilcisinin gözleri önünde yaptığı saygısızlık bizleri şaşırtmadı, kendilerine yakışanı yaptılar! CHP'nin hazımsızlığı bugüne kadar dizayn ettikleri, etmeye çalıştıkları Türkiye'nin avuçlarından kayması, hizmet ettikleri çıkarlara artık hizmet edemeyecek olmaları! CHP, bugün, ülkenin milleti tarafından dizayn edilmesine karşı olduğunu bir kez daha gösterdi.

CHP'nin kirli iftira siyasetini aklamaya çalışanlar, bugün Genel Kurul'da yaşananlar için de 'demokratik tepki' diyeceklerdir. Biz de mi demokratik tepkimizi Anayasa fırlatarak gösterelim? Asla, biz siyasetin biraz da üslup olduğunu her zaman söyleriz. Bu türden davranışlar ne nezaket kurallarına ne siyasi ahlaka ne de Devlet tecrübesine uygundur. Kaldı ki biz Anayasa'yı atarsak karavana atmayız! Bu zihniyetin siyaset üretmeyip, eline geçirdiği her ne varsa karşısına fırlattığı hepimizin malumudur! Umudumuz, Yeni Türkiye'nin inşa sürecinde her kesimin hoşgörüden, tahammülden, saygıdan nasibini almasıdır!"(ANKA)