HDP, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Kobani'yi ele geçirmek için IŞİD militanlarının bugün sabah saatlerinde Türkiye toprakları üzerinden Kobani'ye ve Mürşitpınar Sınır Kapısı'na saldırdığını iddia etti. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, (BYEGM) Suruç Basın Merkezi'nden bu iddialara lişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Sınır kapısının Suriye tarafında bomba yüklü araçla gerçekleştirilmiştir. Söz konusu saldırıda, aracın Türkiye topraklarından geçerek sınır kapısına ulaştığı iddiaları tamamen yalandır. Birtakım iddiaların aksine, hiçbir resmi yetkilinin bomba yüklü aracın Türkiye'den geçtiğine dair bir beyanı olmamıştır"

 

HDP : IŞİD, TÜRKİYE TOPRAKLARINDAN KOBANİ'YE SALDIRMAYA BAŞLADI

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "29 Kasım Cumartesi günü, sabah erken saatlerde Türkiye toprakları üzerinden Kobani ve Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yönelik IŞİD saldırısını nefretle kınıyoruz. IŞİD'in aylardır devam eden Kobani kuşatmasının başarısızlığa uğramak üzere olduğu bir dönemde, dördüncü bir cephenin açılması ortaya son derece ciddi sorunlar çıkaracaktır."

 

HDP: IŞİD, TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ'NDEN SALDIRIYA GEÇTİ

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve polisin en yoğun olduğu bir bölgede, IŞİD çetelerinin devlete ait bir saha olan Toprak Mahsulleri Ofisi'nde üstlenerek Kobani 'ye karşı saldırıya geçmesi başlı başına bir skandaldır. Bu gelişme, aylardır işaret ettiğimiz IŞİD'e destek verildiği gerçeğini bir kez daha açığa çıkarmıştır. Üstelik Urfa Valisi, Milletvekilimiz İbrahim Ayhan'la yaptığı görüşmede, son saldırıda IŞİD'in Türkiye topraklarında yuvalandığını teyit etmiştir. Türkiye topraklarından Kobanê'ye yönelen bu tür saldırılara karşı AKP Hükümeti'nin şimdi sergileyeceği tutum son derece kritiktir. Kürt halkına yönelik imha amaçlı bu tür saldırıların, savaşı Türkiye topraklarına sıçratmasından ve bölgeyi derin bir kaosa sürüklemesinden endişe duyuyoruz. Bu gelişmenin yaratacağı sonuçlardan AKP Hükümeti sorumlu olacaktır. IŞİD'in Türkiye topraklarından gerçekleştirdiği bu son saldırı hakkında AKP Hükümeti'ni derhal kapsamlı bir açıklama yapmaya; Rojava Kantonlarına dönük benzer saldırıların ve sızmaların engelleneceğine dair taahhütte bulunmaya ve Rojava Kantonları ile dostane ilişkiler ve işbirliği içinde olmaya çağırıyoruz."

 

BYEGM SURUÇ BASIN MERKEZİ : ARACIN TÜRKİYE'DEN GEÇEREK SINIR KAPISINA ULAŞTIĞI İDDİALARI YALAN

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, (BYEGM) Suruç Basın Merkezi, 'IŞİD, Türkiye topraklarından Kobani'ye saldırmaya başladı' iddiaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Saldırılardan biri, sınır kapısının Suriye tarafında bomba yüklü araçla gerçekleştirilmiştir. Söz konusu saldırıda, aracın Türkiye topraklarından geçerek sınır kapısına ulaştığı iddiaları tamamen yalandır. Birtakım iddiaların aksine, hiçbir resmi yetkilinin bomba yüklü aracın Türkiye'den geçtiğine dair bir beyanı olmamıştır" denildi.

 

BYEGM Suruç Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklama şöyle; "Sabah saatlerinden beri, terör örgütü IŞİD'in Mürşitpınar sınır kapısı da dahil olmak üzere Kobani'nin pek çok yerinde eş zamanlı saldırılar gerçekleştirmekte olduğu bilinmektedir. Bu saldırılardan biri, sınır kapısının Suriye tarafında bomba yüklü araçla gerçekleştirilmiştir. Söz konusu saldırıda, aracın Türkiye topraklarından geçerek sınır kapısına ulaştığı iddiaları tamamen yalandır. Birtakım iddiaların aksine, hiçbir resmi yetkilinin bomba yüklü aracın Türkiye'den geçtiğine dair bir beyanı olmamıştır. Sınır bölgemizde teyakkuzda olan güvenlik güçleri, gece geç saatlerden beri Suriye tarafında başlayan hareketliliği tespit etmiş ve gerekli tüm önlemleri almıştır. Bu çerçevede, çatışmalar nedeniyle risk altında olan basın tepesi de bugün için boşaltılmıştır. Konuyla ilgili resmi olmayan iddialara riayet edilmemesi ve teyit gerektiren hususlarda yetkililerin görüşlerine başvurulması önemle rica olunur."

 

IŞİD, SABAH SAATLERİNDE SINIR HATTINA 2 BOMBALI ARAÇLA SALDIRDI

IŞİD militanları, Türkiye'ye açılan Murşitpınar Sınır Kapısı'na bomba yüklü 2 araçla saldırmak istedi. Mürşitpınar Sınır Kapısı'na 1 kilometre kala, Suriye tarafında yarım saat aralıkla meydana gelen patlamalarda 4 YPG militanı öldü, 18 kişi yaralandı.