TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

Toplantı öncesinde, doktor önlüğü giyen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile tokalaşmasına sırasında "Doktora önlük dar geliyor" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ellerinde "Diren vatandaş hastalanma", "diren diş hekimi" ve "diren eczacı" yazılı pankart tuttular.

CHP'li milletvekillerinin, toplantının başlamasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunmasına Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber tepki gösterdi.



Muhalefet milletvekilleri, bu sabah Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası mensuplarına gaz ile müdahale edilmesini eleştirdiler. Daha sonra, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bütçe üzerindeki sunumuna başladı.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'nın sunum kitapçığının arka sayfasında, vefat eden CHP İstanbul Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mevlüt Aslanoğlu'nun resmi yer aldı. Ses sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle görüşmeler bir saat gecikmeyle başladı.

AA