Cengiz ALDEMİR/Sozcu.com.tr

TBMM'de Cumhurbaşkanı adaylığı için toplanan CHP grubu, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Basına kapalı yapılan grup toplantısında milletvekilleri “çatı adayı”na karşı çıktı.

Toplantıda bazı vekiller sol bir adayın gösterilmesini isterken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Deniz Baykal ismi öne çıktığı ifade edildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, her milletvekilinden 3 aday hatta 4 aday isminin yazılıp verilmesini istediğini belirtirken, önerilen isimler arasında Abdüllatif Şener, Emine Ülker Tarhan, Kamer Genç, Mehmet Bekaroğlu, İlhan Kesici gibi isimleri de önerenler olduğu bildirildi.

VEKİLLER NELER ÖNERDİ?

Toplantıda cumhurbaşkanı olacak adayda siyasi bir ismin olması gerektiği dile getirilirken, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Kavga etmeyecek bilgi adamı olsun. İlk turda çatı aday olmasın, gerçekten çatı aday istemiş olsalardı önce bizimle görüşmeleri gerekiyordu" dedi.

İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, çatı adayın ters etki yarattığını, ifade ederek, Fransa örneğini verdiği bildirildi. İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'ın ise, Kılıçdaroğlu'ndan, tek tek milletvekilleriyle görüşülmesini talep ettiği ve genel başkanın bu öneriye sıcak baktığı ve ağırlık olarak kendi adayımızı çıkartalım düşüncesinin ağırlıklı olarak kabul gördüğünü kaydederek, "Zor bir süreçtir. Ortak aday beklentisi olsa bile sağ bir aday bizim misyonumuzla bağdaşmaz " sözleri ile düşüncesini paylaştı.

Kılıçdaroğlu'nun yurt dışı oylarının önemine değindiğini ve "Bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştımalıyız" dediği de öğrenilen bilgiler arasında.