SÖZCÜ/ANKARA
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, perşembe günü Meclis’e gelmesi beklenen Irak ve Suriye tezkereleriyle ilgili olarak “CHP hiçbir krize ortak olmayacak” açıklamasında bulundu.
Tekin Merkez Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in “Devleti adam gibi yöneteceksek yolsuzluk yapmayacağız” açıklamasına dikkat çeken Tekin, “Kaç milletvekilinin çocuğu, yeğeni, damadı kamudan iş yapıyor açıklasın. Trilyonluk işler yapıldığını o zaman göreceksiniz” dedi.
AKP’nin ‘ne zaman sıkışsa’ türban ve kadın üzerinden tartışma başlattığını belirten Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Din eğitimi olsa yolsuzluk olmazdı’ yönündeki sözlerine Tekin sert çıktı. Tekin, “Pisliğe bulaşan, yolsuzluk tarlasında dolaşanların önemli bir kısmı ne yazık ki dini eğitim almıştır…Her sıkıştığınızda bu kirli işlerinize değerli dinimizi bulaştırmayın” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dini eğitim olmazsa uyuşturucu kullanımı artar” sözlerine ise Tekin, “AKP döneminde Türkiye’de uyuşturucu kullanımı pik noktasına ulaşmıştır” yanıtını verdi. Tekin, “CHP’yi izleyen teknoloji uyuşturucu çetelerini görmemesi mümkün mü?” sorusunu yöneltti.
Tekin Irak ve Suriye tezkereleri ile ilgili de, “Türkiye’nin milli menfaatleri söz konusu olduğunda sadece elimizi değil gövdemizi ortaya koyarız. Şu ana kadar tezkerenin içeriğini bilmiyoruz. Bu AKP meselesi değil Türkiye’nin ve tüm dünyanın meselesidir. Ama muhalefet bilgilendirilmiyor. Devlet anlayışında bilgilendirme gerekir. Önce tezkerenin içeriğine bakacağız. CHP hiçbir krizin parçası olmayacak” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ortadoğu’ya bataklık dediği için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘ırkçılıkla’ suçladığını hatırlatan Tekin, “Şimdi Ortadoğu bataklık diyenler kim?” dedi.