Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Davutoğlu'nun 15-16 Kasım tarihlerinde Avustralya Dönem Başkanlığının ev sahipliğinde Brisbane'de gerçekleştirilecek olan Dokuzuncu G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Avustralya'ya ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

G20 Liderler Zirvesi'nin, küresel gündemin başlıca konusu olan güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyüme hedefine yönelik yürütülen çalışmaların gözden geçirilmesi ve liderler seviyesinde onaylanması bakımından önemli bir vesile teşkil edeceği belirtilen açıklamada, G-20'nin çalışmalarına aktif bir şekilde katılan Türkiye'nin, 2015 yılında G20'nin Dönem Başkanlığını üstleneceği ifade edildi.

Açıklamada, Davutoğlu'nun zirve sırasında diğer G20 Liderleri ve zirve katılımcıları ile ikili görüşmeler de gerçekleştireceği kaydedildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun zirvenin ardından 17-18 Kasım tarihlerinde Filipinler'e de resmi ziyarette bulunacağı kaydedilen açıklamada, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 65. yıldönümüne denk gelen ziyaretin, Türkiye'den Filipinler'e Başbakan düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olması bakımından önem taşıdığı vurgulandı.

AA