Başbakan Ahmet Davutoğlu maden faciasının yaşandığı Karaman'ın Ermenek ilçesindeki madene gelmesiyle ortalık bir anda hareketlendi. Çok sayıda polisin ablukaya alınan maden önüne gelen konvoyla birlikte protesto başladı. O protestoların başındaki isim Ahmet Davutoğlu'ydu. Protestocular ise yerin yüzlerce metre altında ve muhtemelen suyun içinde olan madencilerin yakınlarıydı.


Gözü yaşlı kadınlar "Bu rezaletin hesabı verilecek, bunu biliyordunuz niye bu hale getirdiniz" sözleriyle isyan etti. Madencilerin yakınları sağlık ekipleri ve kadın polisler tarafından teskin edilmeye çalışıldı.


'Canımız yandıktan sonra ne olur?'
18 işçinin kömür ocağında mahsur kaldığı Karaman'da incelemeler bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik madenci ve yakınlarının tepkisiyle karşılaştı.

Kardeşleri ocakta olan Aysel Öztürk ile eşi Ali Haznedar'ın ardından gözyaşı döken 3 çocuk annesi ve hamile Fadime Haznedar, isyan etti. Önünde eğilerek, "Acımız hepimizin, şu anda pompalarla su çekiliyor" diyen Bakan Elvan'a Fadime Haznedar, “Canlarımız gitti, bize zehir ettiniz" diye ağladı. Bakan Elvan'ın, "Saat 18.00'den beri buradayız, yanınızdayız" sözlerine rağmen ağlayan hamile kadın, “Canımız yandıktan sonra ne olur?" dedi.