Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, toplantıda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisine gönderdiği mektuba da yanıt verdi.

 

Başbakan Davutoğlu: (Kılıçdaroğlu'nun yazdığı mektup), ''Böyle bir mektup gelmedi. Anamuhalefet liderinin herhalde ülkenin başbakanına bir mektup yazacaksa bunu ciddiyet içinde ve doğrudan iletmesi beklenir. Öyle bir mektup yazmış olsaydı mukabele görürdü. Bana iletilen metin eğer gerçekten CHP Genel Başkanından çıkmışsa ve CHP'nin web sayfasında yayımlanmışsa üzerinde düşünülmesi gereken ve ciddiyetle herkesin okuması gereken bir metin. Niçin biliyor musunuz? Metinde Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük kullanılan ifadeler hem devlet ahlakı bakımdan hem şahsi nezaket kuralları bakımından utanç vericidir.''

"Kime neyi jurnalliyor?"

Başbakan Davutoğlu açıklamasında "Türkiye'deki bankacılık sisteminin de ekonomik hayatın da garantörü Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir. Sayın Kılıçdaroğlu bu üslubuyla dışarıda birilerine ve onların buradaki uzantılarına Türk ekonomisinde bir kriz beklentisi var görüntüsü vermek istiyorsa bu açık bir şekilde Türkiye'deki istikrara ve Türk ekonomisine yönelik bir ihanettir. Öncelikle bunun hesabını vermek durumundadır. Kime neyi jurnalliyor?" diye konuştu.