Cengiz ALDEMİR/Sozcu.com.tr
TBMM'de makam arabası için havuz oluşturan AKP’li kadın milletvekilinin kim olduğunu araştırırken, SÖZCÜ gazetesi mahkeme tutanaklarına ulaştı.

O kadın Milletvekili ve sahte imza atan danışmanının bu süreç ile ilgili mahkeme tutanakları olayın ne kadar vahim boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor. Kadın Milletvekili S.B'nin 4 yıl içinde 7 danışman değiştirdiği de mahkeme tutanaklarında dikkat çekiçi bir yönünü de ortaya koyuyor.

Konu ile ilgili olarak yeni bilgiler ise şöyle :
AKP Milletvekili S.B.'nin kendisine araba alımı sonrası yaşanan işten atılması gerekçesi ile dava açan danışmanı D.B..B'nin de masum olmadığını ortaya çıktarttı. Milletvekilinin danışmanlığına son verdiği D.B.B. Sağlık Bakanlığı'nda danışman olarak başladı.
Danışman D.B'nin meclisde çalışırken Milletvekili S.B'nin sahte imzasını kullanarak TBMM'ye bağlı İstanbul'da ki Milli Saraylar misafirhanesine kendi tanıdığı bazı kişileri yerleştirdiği ortaya çıktı. Bu sahte imza olayı vekil ve danışmanını mahkemelik etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin evrakları (yazışmaları ) TBMM İdari ve Mali İşler Başkanlığı'ndan istedi. Meclis İdari ve Mali İşler Başkanlığı'da gerekli evrağı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık bürosuna gönderdi.

DÖRT YILDA 7 DANIŞMAN
Milletvekilinin hangi gerekçelerle bu kadar sık danışman değiştirdiği ise meclisde " bu danışmanlarla da akçeli işlerle ilgili değişip değişmediği merak konusu oldu.