"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan hakkında verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nca onanan Seki, Esenyurt'ta gözaltına alındı



GÖZALTINA ALINAN DENİZ SEKİ FENALIK GEÇİRDİ

Hakkında uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklama kararı bulunan ve 6 aydır polisin aradığı ünlü şarkıcı Deniz Seki saklandığı evde bulundu. Gözaltına alınınca tansiyonu düşen Seki fenalık geçirdi.

Ünlü şarkıcı Deniz Seki’nin 6 aylık kaçak hayatı dün akşam son buldu. Polis, Seki’yi Alkent 2000 Sitesi’ndeki saklandığı eve girerken gözaltına alındı. Polisi karşısında gören ünlü şakıcı fenalık geçirdi. Tansiyonu düşen Deniz Seki Vakıf Gureba Hastanesi'ne götürüldü. Travmatoloji biriminde yaklaşīk yarım saat tedavi gören ve tansiyon düzenleyici ilaç verilen Seki, sağlık durumu düzelince İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi B Blok Nezarethanesi'ne sevk edildi.



 

Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun, "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan verilen hapis cezasını onamasının ardından yaklaşık 6 aydır aranan Seki, Esenyurt Alkent 2000 Sitesi'nde gözaltına alındı.

 

Seki, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ndeki Narkotik Şube Müdürlüğü'ne getirilecek. Geceyi emniyette geçirecek olan Deniz Seki, yarın Çağlaya'ndaki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilecek. Seki, hakkındaki yakalama kararının yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak, cezaevine gönderilecek.



Bu arada Deniz Seki ile aynı evde Faruk Salman'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

 

7 ay cezaevinde kalmıştı

Kaldırılan özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2012'de Deniz Seki'yi ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırmıştı.



 

Yargıtay 10. Ceza Dairesi, Seki'nin suçunun, "uyuşturucu ticareti yapmak" değil, "uyuşturucu ticaretine yardım etme" fiilini oluşturduğuna hükmederek, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

Dairenin oy çokluğuyla aldığı karara, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmiş ve dosyanın gittiği Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 27 Mart 2014'te başsavcılığın itirazını kabul ederek, yerel mahkemenin kararını onamıştı.

Davanın soruşturma aşamasında 24 Şubat 2009'da tutuklanan ve 7 ay Bakırköy Kadın Cezaevi'nde kalan Deniz Seki, 2 Ekim 2009'da yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti.


Altı ayda neler oldu!


Bundan beş yıl önce uyuşturucu kullanmak ve ticareti yapmak suçundan tutuklanan ve 8 ay cezaevinde talan Deniz Seki, daha sonra tahliye oldu. Bu arada tutuksuz yargılanan Seki bu arada yeni bir hayata başladı. Önce yaşadığı zor günlerin etkisinden kurtulmaya çalıştı.Sonra fiziksel görüntüsünü değiştirip kilo verdi. Bu arada nişanlandı. Ve yeni bir albüm çıkardı. Ancak mahkemenin verdiği 6 yıl 3 aylık hasip cezası 30 Mart 2014'te Yargıtay tarafından onaylanınca Seki için karanlık günler yeniden başladı.

 

İşte Deniz Seki'nin ortadan kaybolduğu 6 ay içinde yaşananlar.

6 ay önce uyuşturucu ticareti yapmak suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan Deniz Seki hakkında yakalama çıkarıldı.

Polis, Deniz Seki’yi aradığı adreslerde bulamayınca teknik takip yolunu seçti, ancak bu yöntem işe yaramadı. Çünkü Seki’nin, üzerine kayıtlı telefonları aranmaya başladığı ilk gün kapattığı anlaşıldı. Ekipler, şarkıcının yanında kalabileceği yakın çevresini de mercek altına aldı.



 

Polis, Seki’nin yurtdışına çıktığına yönelik bir bilgi bulunmadığını, arama çalışmalarının İstanbul’un dışında güneydeki turizm merkezlerini de kapsayacak şekilde genişletildiğini bildirdi. Seki’nin o günden sonra yerinin tespit edilmemesi için kredi kartlarını da kullanmadığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Seki’yi aramayı sürdüren güvenlik, yakalanmamak için cep telefonu ve kredi kartı kullanmayan Seki’nin, bir süre önce nakit paraya sıkıştığını belirledi.

Seki’nin bu kapsamda dolaylı yollarla irtibat kurduğu annesinden kendisine para göndermesini istediği öğrenildi.

Seki’nin yerinin tespit edilmemesi için hiçbir şekilde kredi kartı ya da cep telefonu kullanmadığı belirtildi.

Yakalama kararı çıkarılmasına rağmen bulunamayan Deniz Seki’nin kaçmadığı, daha önce iki kez operasyon geçirdiği “kadın rahatsızlığı” nüksettiği için tedavi gördüğü ve bu sorunu halleder halletmez teslim olacağı öne sürüldü.

O rahatsızlığın ‘yumurtalık kisti’ olduğu ortaya çıktı. Seki’nin doktoru, bir süre önce ünlü şarkıcıya yumurtalığındaki 10 cm’lik kistin malign (kötü huylu) olduğundan ve kanser hücresi taşıdığından şüphelendiğini söyledi, “Bir an önce ameliyat olmalısın” dedi. İddiaya göre Seki, tedavisini tamamladıktan sonra teslim olacaktı.

Yaklaşık 6 aydır hayatını kaçak sürdüren Sek, yakalanmamak için saç rengi ve giyim şeklini sürekli olarak değiştirdiği belirlendi. Seki’nin zorunlu kalmadıkça kalabalık ortamlara girmediği de değerlendirildi.

Seki’nin eğer dışarı çıkmak zorunda kalması halinde ise tanınmamak için türban ve başörtüsü ile örtündüğü belirlendi. Seki’nin ayrıca, bunlarla birlikte güneş gözlüğü gibi çeşitli aksesuarlar da kullandığı tespit edildi.

Polis bu tespitlerinin ardından, bir süre önce Seki’yi yakalamak için İstanbul dışında iki ilde çalışma gerçekleştirdi. Ancak polis ekiplerinin, özel olarak yürütülen bu çalışmalardan bir sonuç alamadığı öğrenildi.

6 aylık kaçak hayatın ardından Deniz Seki bugün akşam saatlerinde Esenyurt'ta yakalandı.