Başak Kaya - SÖZCÜ
CHP’den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi için saat 13.30’da İçişleri Bakanlığı’na dilekçe ile başvuracak. Tarhan’ın ilk mesajı ise “Hedefimiz iktidar” oldu.

Tarhan'ın günlerdir konuşulan yeni partisi yapılan başvuru ile resmiyet kazanacak. Yeni kurulacak Anadolu Partisi'nin üyeleri arasında Eski Deniz Harp Okulu Komutanı Emekli Tuğamiral Türker Ertürk de bulunacak. Ayrıca partideki bir diğer önemli ismin de Eski Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin olacağı belirtildi.

Tarhan SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Anadolu Partisi, Türkiye’deki umutsuzluğun, yorgunluğun bir çaresi olarak düşünüldü ve bir ihtiyaçtan doğdu. Biz Türkiye’nin derin bir umutsuzluk içinde olduğunu düşünüyoruz. Türk siyasetinde bir tıkanıklık olduğunu görüyoruz.

Özellikle temsil edilmeyen önemli bir kesimde karamsarlık var. iktidarın uygulamalarından ve dayatmalarından bıkmış kitleler var. Muhalefetin de 12 yılda tabloyu değiştiremediği çok açık. Bu nedenle bir umut çıkış aranıyor. Bu nedenle Anadolu Partisi doğdu.

Bu ülkenin aydınlık, Atatürkçü, demokrasiye inanan, demokrasiye inanan, adalet özleyen, çağdaş, kardeşlik ve eşitlik isteyen, Türkiye ile kaygıları olan kitlelerin bir ihtiyacı ve talebinin sonucu Anadolu Partisi. Türkiye’yi siyasi sıkışıklıktan kurtarmak, ve dayatmacı anlayıştan kurtulmak zorundayız.

Yüzde 10 barajı bütün partilerin de istekli ya da isteksiz uzlaştığı bir konu gibi görünüyor. Halk, taban yüzde 10 barajını aşmayı zorlamalı. Amacımız tabi ki iktidar. En önemlisi ülkeyi bu tıkanıklıktan kurtarmak.