İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmayla, Emirgan sahil yolu ile deniz arasında kalan yaya bandı genişletilecek, bisiklet ve yürüyüş yolu ile balık tutma platformu ve 116 araçlık parklanma cebi yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın seçim öncesi açıkladığı projeler hayata geçiriliyor.

Bu kapsamda, Emirgan sahil yolunda, vatandaşların talepleri doğrultusunda genişletme çalışmalarına başlandı. Çalışmalarda, sahil yolu ile deniz arasında kalan yaya bandı genişletilerek, bisiklet ve yürüyüş yolu, balık tutan vatandaşlar için balık tutma platformu ve 116 araçlık parklanma cebi yapılacak. İlk etapta Emirgan sahilinde başlatılacak çalışmalar, vatandaşların talepleri doğrultusunda yeni projelerle artırılacak.

İLK ÇALIŞMA 700 METRELİK BÖLÜMDE

Proje, bölgede yaşayan vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınarak başlatıldı. İlk çalışma sahil yolunda 700 metre uzunluğunda bir bölümü kapsayacak. Çalışma ile sahil bandı kazıklar üzerinde yaklaşık 8 metre genişletilecek.

Alt yapı Hizmetleri Müdürlüğünün çalışmasıyla, sahil şeridinde 2 metre genişliğinde bisiklet yolu oluşturulacak. Ayrıca 3 metre genişliğinde toplamda bin 550 metrekare yeşil alan hizmete alınacak. Sahil yolunun genişlemesi ile balık tutan vatandaşlar için 4 metre genişliğinde 30 metre uzunluğunda 3 balık tutma platformu yapılacak. Olta balıkçılarının da rahat ve diğer yayaları rahatsız etmeyecek şekilde avlanmalarının önü açılacak.

Çalışma bittiğinde ilave alanlarla toplam 11 bin 300 metrekarelik alan düzenlenmiş olacak. Çalışmaların bu yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.