Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından tamamlanan ortak projelerin açılışının yapılacağı "Ayrı Coğafyalarda Aynı İmza" başlıklı törende konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında Soma'da yaşanan felakete de dikkat çekerek, "Zaman zaman uluslarası yardımlarımız eleştiriliyor. Somali’yi bırak Soma’ya bak tarzı insaf dışı ifadeler dile getirildi. Acımız tazeyken bu eleştiriler üzerinde durmayacağız. Biz Soma’ya da ulaştık. Yaraları sardık sarıyoruz saracağız. Somali’ye de ulaşacak güçteyiz artık." dedi.

Erdoğan bu sırada Soma'daki felakette yaşanan kayıplara da vurgu yaparak, "371 kardeşimizin ailesini mağdur etmeyeceğiz" dedi. Soma'daki maden kazasında ölü sayısı 301 olarak açıklanmıştı.

"371 KARDEŞİMİZİN..."

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

Şimdi de Soma’da 371 kardeşimizin ailelerini mağdur etmeyecek her tedbiri aldık. Soma’daki kardeşimize istismara izin vermeyecek şekilde. Çünkü bu konu istismara açıktır. Yardım yapacak olan AFAD’a yatırsın"

DİL SÜRÇMESİYLE...

Erdoğan konuşmasının ilerleyen dakikalarında kayıp sayısıyla ilgili açıklamasını düzeltti ve "Herhalde bir dil sürçmesi ile 371 ifadesini kullanmışım, 301 olacaktı" dedi.