Türkmenistan’da 2014 yılı "At Yılı" olarak kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile Oğuzhan Köşkü'nde gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasının ardından Devlet Başkanlığı Atçılık Kompleksi'ne geçti. Burada Devlet Başkanı Berdimuhamedov Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "Doğan" isimli Ahal Teke cinsi atı hediye etti. At hakkında ilgililerin bilgi verdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine hediye edilen atı sevdi.

Basın mensuplarının soruları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, atın iki yaşında olduğunu ve Türkiye'ye götürüleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye bu yıl Ahal Teke cinsi 20 at gönderildiğini, Türkiye'de bir süre dinlenen bu atların daha sonra yarışmak üzere İtalya'ya gittiklerini dile getirdi.

2014, TÜRKMENİSTAN’DA "AT YILI" OLARAK KUTLANIYOR

Devlet Başkanı Berdimuhamedov da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, yarışın bu sayede kazanıldığını söyledi. Türkmenistan'da 2014'ün "At Yılı" olduğunu hatırlatan Berdimuhamedov, "At murattır" atasözünü hatırlatarak "At yılında kardeşine at hediye etmek de büyük önem arz ediyor" dedi.

Daha sonra Kalkınış Atlı Gösteri ekibi kısa bir gösteri sundu. Büyük beğeni toplayan atlı gösterinin sonunda ekip Türkiye ve Türkmenistan bayrakları açtı.