Kılıçdaroğlu, "Amerikan uçakları IŞİD'i vuruyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından 'IŞİD bir terör örgütüdür' cümlesini duyan oldu mu? Bir de diyor ki İŞID'e laf etmeyelim rehinler tehlikede. En büyük rehine sensin. IŞİD'in rehinesisin. Ağzından laf bile çıkmıyor. O rehinleri sen teslim ettin. Musul Konsolosluğu önündeki bayrağı sen indirttin. Ama bunun hesabını mutlaka soracağız" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin Ankara İl Başkanlığı önünde partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, yapılacak cumhurbaşkanı seçimine, tatile giden vatandaşların önem vermesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ”Tatilinizi yapınız ama bir zorunluluğunuz var. Bu ülkeye, çocuklarınıza, bayrağınıza karşı bir zorunluluğunuz var. Geleceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız, sonra konuşacaksınız. Ama oy kullanmayacağım, konuşacağım, olmaz. Umuyorum ki tatile giden vatandaşlarım da Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları değerlendiriyorlardır. Gelmeliler ve oylarını kullanmalılar. Şu tercihte bulunmalılar; ya demokrasiden yana ya da diktatörlükten yana olacaklar.” ifadelerini kullandı.

 

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD), IŞİD'e yönelik saldırılarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, ”Bütün dünyada açıklamalar yapıldı. Amerikan uçakları Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) vuruyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından, ‘IŞİD bir terör örgütüdür’ lafını duyanınız oldu mu? Bir de sözde bu beyefendi diyor ki ’IŞİD’e laf etmeyelim rehineler tehlikede.’ En büyük rehine sensin zaten. Türkiye’de IŞİD’in rehinesisin, ağzından laf bile çıkmıyor. IŞİD, Hazreti Yunus’un türbesini bombaladı ses yok, camileri bombaladı ses yok, ne yaptıysa ses yok. Neymiş IŞİD’in elinde rehineler varmış. O rehineleri sen teslim ettin, Musul Konsolosluğu’nun önündeki bayrağı sen indirttin. Şimdi sesin çıkmıyor ama bunun hesabını mutlaka soracağız.” diye konuştu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, ”İstanbul’da bir cami kundaklandı, Kur'an-ı Kerim yakıldı. CHP milletvekili onu getirip Meclis kürsüsünde gösterdi. Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından bir kınama sözü bile çıkmadı. Bu değil miydi?’ Ben Müslümanım’ diye ortalıkta gezen adam. Bu seçim önemli bir seçimdir. Sandığa gideceğiz ve bizi, ülkemizi temsil edecek olan bir adayı seçeceğiz. Seçeceğimiz aday yalan söylemeyecek. Öbürünü biliyorsunuz, yalanın ustası. Her adımı yalan, doğru söylediği zaman haber oluyor. Çünkü; sabah akşam yalan konuşuyor, ağzından doğru bir şey çıkınca haber oluyor.” şeklinde konuştu.

 

Başbakan’ın, medya mensuplarına yönelik tutumunu da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: ”Bir gerçeğin daha altını çizmek isterim; Havuz Medyası’nı biliyorsunuz. Adın ‘Haram Medyası’, sizin vergilerinizle kendilerine yandaş medya oluşturmaya çalışıyorlar. İki gündür bu diktatör bozuntusu kalkıp Doğan Grubu’na çatıyor. Bugün genel yayın yönetmeni ayrıldı. Buradan sesleniyorum; ’Eğer Recep Tayyip Erdoğan’a teslim olacaksan o gazeteleri kapat, yoksa adam gibi yayınını yap. Erdoğan’a kimse teslim olmamalı, olmayacaksın. Ülkeni, bayrağını seviyorsan, demokrasiyi istiyorsan, özgürlük istiyorsan bir diktatör bozuntusuna teslim olmayacaksın.”