Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK

Başbakan Erdoğan'a AKP grup toplantısının ardından hediye edilen tablo büyük tepki topladı. Türkiye'yi yasa boğan Soma faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin toprağa verilmesinin ardından Başbakan Erdoğan'a 2008 yılında Zonguldak Kozlu'da madencilerle çekilmiş olduğu bir fotoğrafın, büyütülmüş hali hediye edildi.

Grup konuşmasının ardından Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden gelen AKP İl Teşkilatı Gençlik ve Kadın kolları temsilcileri ile Tunçbilek Belde Başkanı Ayhan Aşkın, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ile beraber kürsüye geldiler. Başkan Aşkın, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın daha önce gelip madencilerle çektirdiği fotoğrafı büyüterek yaptırdıkları tabloyu hediye etti.

ÖLÜLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN DEMİŞTİ AMA

Başbakan Erdoğan muhalefet partileri için "Ölülerimizi siyasi rantları için kullanıyorlar, ölüleremiz şehitlerimiz üzerinden rant devşiriyorlar" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'a grup toplantısında madencilerle çektirdiği fotoğarafın hediye edilmesi sosyal medyada Erdoğan'a aynı tepkilerin gelmesine neden oldu.

DEPREMDE DE AYNISI OLMUŞTU

2012 Temmuz ayında da Başbakan Erdoğan'a AKP Van İl Kongresi'nde depremin simgesi olan ve hayatını kaybeden Yunus Geray'ın fotoğrafı verilmişti.