Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 19. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan'ın hedefinde ABD basını vardı.

KONUŞMADAN SATIRBAŞLARI

Seçilmiş cumhurbaşkanı olarak ilk kez bu tarzda konuşma yapıyor ve kürsüden delegelere hitap ediyorum.  Esnaf için her gün yeni bir gündür. Esnaf her güne yeni bir umutla uyanır. Dükkanını besmeleyle açar akşam da kanaat içinde kazandığına hamd ederek dükkanını kapatır. Akşam esnaf için muhasebe günüdür.

Yeni Türkiye unutulanların tekrar hatırlandığı Türkiye'dir. Bizi biz yapan medeniyet unsunlarının ihya edildiği Türkiye'dir. Güçlünün balığın zayıf balığı ezdiği düzen bizim medeniyetimizde asla yer bulmamıştır. Yeni Türkiye; acımasız, vahşi, vicdanı olmayan kalkınma modeli değil refahın adil şekilde dağıtılmasını öngören Türkiye'dir.

2013'e ahilik kültürünü hatırlayarak gireceğiz. 2023'e şehitlerimizin ruhaniyetini alarak yürüyeceğiz. 2023'e 77 milyonun birliğini tesis ederek ulaşacağız.

ÇÖZÜM SÜRECİNE İLİŞKİN

Kepenk kapatmalar yol kesmeler esnafımıza zarar verdi, yatırımlara verilen zararlar en başta esnafımıza zarar verdi. Bu sorun çözüldüğünde esnafımız kesinlikle kazançlı çıkacak.

Diyarbakır'da tavrını ortaya koyan anneler varsa esnaf da zorla kepenk kapattırılmasına itiraz edecek. TESK her zaman çözüm sürecine kaktı verdi. Çözüm süreci tek başına hükümetin değil 77 milyonun ortak meselesidir. Doğu ne kadar dertliyse batının da o kadar dertli olması gerekir. İnşallah bu meseleyi hep birlikte çözeceğiz, hiç kimse umutsuz olmasın. Süreci sabote etmek için tahriklere kimse aldanmasın.

Türkiye bu süreci nihayete erdirecektir. Esnafın bu süreçte daha fazla inisiyatif alacağına yürekten inanıyorum.

Türkiye 30 yılı aşkın süredir terörle mücadelede yalnız bırakıldı. Toplu katliamlara camide insanların kurşuna dizilmesine, belli ülkeler seyirci kaldılar, hatta bazı ülkeler Türkiye'ye yönelik teröre destek verdiler.

Ne zamanki terör kendilerine yöneldi meseleyi ciddiye aldılar. Bakın biz terörün sınırlarının ilkelerinin olmadığını defalarca söylediğimizde hak veriyor ama gizliden gizliye terör örgütlerine göz yummaya devam ediyorlardı.

TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA

Dünyada teröre en büyük bedel ödeyen ülkelerden biriyiz.  Son dönemde güvenlik ve özgürlük dengesini gözeterek terörle mücadeleyi sürdürdük. Türkiye 30 yılı aşkın süredir terörle mücadelede her zaman yalnız oldu. İşlenen cinayetler bazı ülkeler tarafından görmezden gelindi. Hatta bazı ülkeler seyirci kalmakla kalmadılar, Türkiye'ye yönelik teröre destek verdiler.  Türkiye ayrım yapmaksızın her türlü terörün karşısında bir ülkedir. Biz İslami terör diye bir kavramı asla tanımıyoruz. Barış dini olan İslam'a kimse terörü yakıştıramaz. Sünni terör, Şii terör gibi kavramı asla kabul etmedik. Mezhepçiliği reddeden bir dinin mensubuyuz. ABD'deki bazı gazete ve TV'ler, Avrupa'daki ve Türkiye'deki malum medya kuruluşları Türkiye'ye maksatlı haberler yapıyor.

NEW YORK TIMES HABERİ HAKKINDA

Dün bir gazete Hacı Bayram Camii'den çıkışımızı fotoğrafını kullanıyor. Altına IŞİD ile ilgili haberde bunu yapıyor. Bu en hafif tabiriyle edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir.



ERDOĞAN'I KIZDIRAN HABER!

Amerikan New York Times gazetesi dün birinci sayfasında, Türkiye’den IŞİD’e katılan gençlerle ilgili bir haber yayımlamış “IŞİD, Türkiye’den düzenli olarak yeni üye akışı sağlıyor” başlıklı haberde, Ankara’nın Hacıbayram mahallesinden IŞİD’e birçok kişinin katıldığı öne sürmüştü. Gazete haberine görsel olarak da Erdoğan'ın Hacıbayram Camii'nden çıkarkenki bir fotoğrafını kullanmıştı.