17 Mayıs'ta Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçeyi ziyaretinde bir vatandaşı tekmeleyen Yusuf Yerkel yeniden gündemde.

Ermenek'te yaşanan facianın ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bölgeye gidecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekibinde yer alması beklenen "tekmeci müşavirin" olası bir protesto gösterisinde takınacağı tavır merak konusu oldu.



Polis ekiplerinin söz konusu ziyaretler için ilçede aldığı geniş güvenlik önlemleri sosyal medyada "Yusuf Yerkel önlemleri" olarak değerlendirildi.

KOVULDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Yusuf Yerkel’in vatandaşı tekmelediği 21 Mayıs 2013 itibariyle 3 yıldır yürütmekte olduğu ‘Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcılığı’ görevinden alındığı iddia edilmiş gerçek ise olayın gündemdeki yerini kaybetmesinin ardından ortaya çıkmıştı. Kamuda Başbakanlık kaynakları tarafından açıklandığı gibi ‘Özel Kalem Müdür Yardımcılığı’ diye bir kadro bulunmadığı Yusuf Yerkel’in olmayan bir kadrodan alınmış gibi gösterildiği ortaya çıkmıştı.